Troickom se crno piše!
Foto: Fonet

Srpski teniser snosiće brojne posledice ako dokažu da je kriv

Troickom se crno piše!

Tenis -
Ako mu žalba bude odbijena, srpski teniser će ostati bez 545 bodova i 267.395 evra, a po isteku kazne imaće 29 godina i biće daleko od top 200

Teško vreme za Viktora!Ukoliko žalba Viktora Troickog bude odbijena i kazna od 18 meseci suspenzije postane pravosnažna, srpskog tenisera očekuje veliki finansijski krah, nestanak sa ATP liste, ali i pakleno težak povratak na teren posle isteka zabrane!Nekadašnji 12. reket planete odbio je da se podvrgne doping testu sredinom aprila na mastersu u Monte Karlu, zbog čega je Svetska teniska federacija prekjuče odlučila da ka drakonski kazni, ali Beograđanin se nada da će mu biti uvažena žalbu na presudu. U suprotnom, treći reket Srbije neće imati pravo da nastupa do svog 29. rođendana, a biće mu oduzeto 545 bodova i 267.395 evra koje je osvojio od Monte Karla do Umaga, čime će automatski sa 53. pasti na 168. poziciju ATP liste.S obzirom na to da će na početku suspenzije od 18 meseci Viktor imati samo 300 ATP poena, Srbin će po povratku na teren verovatno ispasti iz top 200 tenisera na svetu. Takođe, Troicki je do sada od nastupa na turnirima zaradio 3.375.000 evra, u proseku pola miliona godišnje, Viktor će, uključujući i novac od sponzora, tokom suspenzije izgubiti više od 1.000.000 evropskih novčanica. Kad se tome doda da će po isteku zabrane moći da nastupa isključivo na čelendžerima, u najboljem slučaju turnirima serije 250.

Dobio dve godine... Petković
Dobio dve godine... Petković

Svi naši doping skandaliNe bi bilo prvi put...Viktor Troicki mogao bi da postane četvrti poznati srpski sportista od 2010. godine koji je uhvaćen da je koristio nedozvoljena sredstva! Naime, Antidoping agencija Srbije (AAS) je svojevremeno otkrila da je bacač kugle Luka Rujević koristio doping sredstvo stanozolol, koji poboljšava kvalitet mišića, snagu i eksplozivnost.Rujevića su provalili i da je koristio metandijenon, istu supstancu zbog koje je kažnjen rvač Radomir Petković. Njegov kolega Kristijan Fris pokušao je da furosemidom očisti organizam od prekomerne upotrebe doping sredstava, zbog čega ga je AAS kaznio. U srpskim doping aferama pao je i bosanski košarkaš Elmedin Kikanović, koji je upotrebljavao metilheksanemin, poznatiji kao „droga za žurke“.(P. P.)

Viktor peti u 2013.Ako žalba Troickog bude odbijena, srpski teniser postaće peti igrač ili igračica koji je suspendovan zbog dopinga u 2013. godini. Pre Viktora kažnjeni su Filipo Kalorosi, Barbora Zahlavova Štricova, Dimitar Kutrovski i Fernando Romboli.Inače, Troicki je u odnosu na pomenute još dobro prošao, jer je preostalo četvoro kažnjeno s dve godine zabrane igranja tenisa.

Nadamo se pomilovanjuTeniski savez Srbije veruje da Troicki, zbog stanja u kojem je bio posle meča i velikog umora, kao i opšte iscrpljenosti, nije u potpunosti razumeo uputstva predstavnika antidoping agencije, pa je sam sebe doveo u zabludu da može da uradi test i sledećeg dana. - Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi te da će kazna biti ukinuta ili smanjena - saopštava TSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track