PREOKRET: Ivanovićeva u osmini finala
Foto: Fonet

US open

PREOKRET: Ivanovićeva u osmini finala

Tenis -
Ana će u narednom kolu igrati protiv Viktorije Azarenke

NJUJORK - Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je u trećem kolu Ju es opena Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:4).

Početak prvog seta obeležili su brejkovi. Prvo je Amerikanka na samom početku, u prvom gemu, oduzela servis Ivanovićevoj, da bi srpska teniserka već u narednom gemu vratila brejk i izjednačila na 1:1. Međutim, Mekhejl je, posle velike borbe, i u trećem gemu napravila brejk (2:1), da bi ga potom i potvrdila (3:1). Iako je do kraja seta viđena velika borba, taj jedan brejk prednosti je bio dovoljan Amerikanki da osvoji prvi set.

Mekhejl je iskoristila tek treću set loptu i posle 52 minuta igre povela sa 1:0 u setovima. Drugi set počeo je isto kao i prvi. Amerikanka je napravila brejk, a Ivanovićeva je odmah uzvratila istom merom (1:1). U naredna dva gema obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, da bi u petom gemu do prednosti ponovo prva stigla američka teniserka, ali ni ta prednost nije dugo trajala pošto je Ivanovićeva vratila brejk i izjednačila na 3:3.

Ivanovićeva je nakon toga izgubila dva gema u nizu, ali još jednom uspela da se vrati u meč i izjednačina na 5:5, da bi potom ona dobila dva gema za redom i izjednačenje u setovima na 1:1 Za razliku od prva dva seta, u trećem, odlučujućem, viđen je samo jedan brejk. Obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, a do desetog gema viđene su samo dve brejk prilike i obe nije iskoristila Ivanovićeva. U 10. gemu trećeg seta Ivanovićeva je uspela da napravi odlučujući brejk i posle dva sata i 28 minuta pobedi 114. teniserku sveta.

“Nije bilo lako, očigledno je da nisam igrala na svom maksimumu, ali zadovoljna sam što sam uspela da pobedim. Mučila sam se sa nameštanjem na udarce na početku, ali pokušala sam da udaram lopticu rasterećeno i da se vratim u meč. Odigrala sam sjajno kada je ona servirala za meč i to mi je dalo samopouzdanje. Bila sam agresivna čak i kada sam grešila, a u trećem setu sam dobro i servirala”, rekla je Ana posle teške pobede.

Anina protivnica u osmini finala biće Viktorija Azarenka. Beloruskinja vodi 4:2 u pobedama, a nedavno je u Karlsbadu slavila sa 6:0, 4:6, 6:3.

“Znam šta mogu da očekujem od njeg, pokušaću da se revanširam za taj poraz. Želim da dam svoj maksimum, da mi to bude izazov. Radujem se tome, mislim da imam igru kojom mogu da se suprotstavim najboljima“, kazala je Ivanovićeva.

Ivanovićeva će u narednom kolu igrati protiv Viktorije Azarenke koja je u tri seta 6:7, 6:3, 6:2, pobedila Alis Korne.

Tekstualni prenos

Ana je izborila plasman u narednu rundu dobivši treći set sa 6:4

Posle sedam gemova Ana vodi 4:3, bez brejka.

Treći set

Ivanovićeva je uspela da dobije set sa 7:5 i odvede meč u odlučujući deo igre

Ana se vratila i sada vodi 4:3 bez brejka

Posle pet gemova, Ana ima brejk zaostatka i nalazi se na rubu eliminacije

Drugi set

Do kraja krvog dela igre, Ivanovićeva, nije uspela da nadoknadi zaostatak

U prvih šest gemova viđena su čak tri brejka. Ana je dva puta gubila servis i ima brejk zaostatka 2:4.

Prvi set

Ivanovićeva igra odlično na posldnjem Gren slem turniru u sezoni.

Ana je u prvom kolu savladala Anu Tatišvili rezultatom 2:0, dok je u drugom bolja bila od Rumunke Dulegeru identičnim rezultatom.

Amerikanka, Kristina Mekhejl, trenutno je 114. na WTA listi. Ona je do sada na turniru savladala Nemicu Juliju Gerges u prvom kolu i to rezultatom 2:0, dok je u drugoj rundi bila bolja od Svitoline rezultatom 2:1.

Ana i Mekhejl do sada su igrale dva puta i interesantno da su oba susreta odigrana na Olimpijskim igrama. Oba puta slavila je teniserka iz Srbije maksimalnim rezultatom.

Ukoliko trijumfuje, Ana će u narednom kolu igrati protiv pobednice duela između Viktorije Azarenke i Aliz Korne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track