RUSI POKUPILI MEDALJE U PLIVANJU, A ONDA SE OGLASIO AMERIKANAC SA SUGESTIJOM: Trke verovatno nisu bile čiste!
Foto: Profimedia

TOKIO 2020

RUSI POKUPILI MEDALJE U PLIVANJU, A ONDA SE OGLASIO AMERIKANAC SA SUGESTIJOM: Trke verovatno nisu bile čiste!

Tokyo 2020 -

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama "verovatno nisu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama "verovatno nisu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača, preneo je "Rojters".

Marfi je osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara leđno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a pre tri dana osvojio je bronzu na 100 metara leđno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Međutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da "nije iznosio nikakve navode" i čestitao je Rilovu.

Rajan Marfi
foto: Printscreen

Rilov je dugo jedan od najboljih plivača leđnim stilom. On je negirao da je učestvovao u doping šemama. Rekao je da je uvek bio čist na takmičenjima i da se testirao.

Rilov je rekao da ne oseća da je on bio meta Marfijeve frustracije.

Jevgenij Rilov
foto: Profimedia

Ruski sportisti se na Igrama u Tokiju takmiče pod imenom Ruski olimpijski komitet zbog kazne za sistemski doping. Oni ne smeju da koriste rusku zastavu, a na pobedničkom postolju umesto himne organizatori puštaju odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, na njihovoj opremi zabranjen je natpis "Rusija".

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track