DELFINI JAČI OD ŠPANIJE I VARA Vaterpolisti Srbije posle DRAME do pobede nad CRVENOM FURIJOM i finala OI: Sa Grcima za ZLATO
Foto: Profimedia

oi tokio 2020

DELFINI JAČI OD ŠPANIJE I VARA Vaterpolisti Srbije posle DRAME do pobede nad CRVENOM FURIJOM i finala OI: Sa Grcima za ZLATO

Tokyo 2020 -

Vaterpolo selekcija Srbije braniće olimpijsku zlatnu medalju, pošto je danas u Tokiju savladala Španiju u polufinalu sa 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2).Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dušan Mandić sa tri gola, a Strahinja Rašović i Filip Filipović postigli su po dva gola.

U Španiji bolji od ostalih bili su Alberto Munaris, Rodjer Tahulj i Blaj Malarah sa po dva gola.

Srbija je dobro ušla u meč i prvu četvrtinu je dobila sa 2:0, golovima Filipovića i Andreje Prlainovića.

U nastavku Španija je zaigrala bolje i serijom 4:0 došla je do preokreta, a do kraja druge četvrtine Srbija je uspela da smanji rezultat na 4:5.

Vaterpolisti Srbije
foto: Profimedia

Nastavak meča doneo je vodjstvo Španije od 7:4, dok je jedini gol za Srbiju u tom delu igre postigao Rašović, na samom kraju.

Srbija je u poslednjem delu smanjila rezultat na gol razlike, da bi pregledanjem video snimka Španija došla do vodjstva od 8:6.

Do izjednačenja Srbija je stigla golom Stefana Mitrovića na blizu dva minuta pre kraja meča.

U nastavku Španija je ponovo došla do prednosti, nakon čega je Mandić izjednačio, a Filipović na 26 sekundi pre kraja doneo pobedu Srbiji 10:9.

Španija će igrati za bronzu protiv Madjarske u nedelju od 6.40.

Srbija će u finalu igrati protiv Grčke u nedelju od 9.30, a ujedno će braniti zlatnu medalju osvojenu u Riju 2016. godine.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

KRAAAAAAAJ!

32. minut - 10:9 - BRAVOOOOOOO! Srbija ponovo vodi posle gola Filipa Filipovića.

31. minut - 9:9 - Neviđena drama. Madnić je uspeo da postigne još jedan pogodak i donese egal na minut do kraja meča.

31. minut - 8:9 - Španci postižu gol uz dosta sreće i veliku nepažnju naših vaterpolista. Velika šteta.

30. minut - 8:8 - Bomba Stefana Mitrovića za egal u Tokiju i neočekivanu dramu. Idemooooo

28. minut - 7:8 - Iskoristili su Delfini igrača više i preko Mandića stigli do smanjenja zaostatka.

28. miunt - 6:8 - Posle gledanja VAR-a sudija Rumun je odlučio da Špancima prizna gol i tako ih vrati na dva gola prednosti.

28. minut - 6:7 - Bunili su se Španci, ali sudija je ipak priznao gol našim vaterpolistima. Ipak ćemo imati dramu, iako je delovalo da je sve gotovo.

Treća četvrtina:

24. minut - 5:7 - Strahinja Rašović postiže pogodak uz zvuk sirene za kraj trećeg kvartala.

23. minut - 4:7 - Španci su sve bliži finalu, Delfini su potpuno stali posle odlične prve četvrtine.

23. minut - 4:6 - Posle faula Prlainovića Španci su imali igrača više, a onda je Granados preko Mitrovića uspeo da postigne prvi pogodak u drugom poluvremenu.

21. minut - Igra se u nastavku već pet minuta bez gola. Dosta opreznije se igra u drugom poluvremenu i sa dosta tvrđim odbranama.

Počelo je drugo poluvreme.

Druga četvrtina:

Završeno je prvo poluvreme.

16. minut - 4:5 - Posle sjajne akcije i pasa Mitrovića do Jakšića, zicer nije mogao da promaši Nikola i vrati neizvestnost u ovaj meč pred nastavak i drugo poluvreme.

16. minut - 3:5 - Nismo uspeli treći put da se odbranimo sa dva igrača manje. Pogodio je Munariz i vratio dva gola više Crvenoj furiji.

15. minut - 3:4 - Dušan Mandić, na asistenciju Prlainovića, prekida seriju Španaca i postiže svoj 12 gol na ovom šampionatu.m

14. minut - 2:4 - Felipe Berone je sada bio precizan. Njegov prvi gol na meču, loša odbrana Delfina i serija Španaca od 4:0.

13. minut - 2:3 - Tahuljo pogađa posle dekoncentracije naše odbrane, ali i grača više. Potpuni preokret Španaca u ovom polufinalu posle serije 3:0.

11. minut - 2:2 - Posle odličnog kontranapada Španci dolaze do izjednačenja nakon pogotka Bustosa sa samo par metara od Mitrovića. Uopšte mu nije bilo teško da pogodi sa ove udaljenosti. Selektor Savić je izvršio četiri izmene.

9. minut - 2:1 - Munariz postiže prvi gol za Špance u ovom polufinalu.

9. minut - Počela je druga četvrtina ovog polufinala.

Prva četvrtina:

Završena je prva četvrtina u kojoj su Delfini demonstrirali svoju granitnu odbranu, na kraju su uspeli da sačuvaju gol čak i sa dva igrača manje. Sjajan start meča za naše vaterpoliste.

8. minut - 2:0 - Bomba Andrije Prlainovića koji duplira prednost Delfina.

7. minut - 1:0 - Posle faula nad Nikolom Jakšićem dobili smo igrača više, loptu je uzeo Filip Filipović i pogodio ispod ruke protivnika.

5. minut - Još uvek bez gola u ovom polufinalu.

0:0 - Meč je počeo. Prvi napad u polufinalu imaju vaterpolisti Španije.

Vaterpolisti Srbije daće sve od sebe da se revanširaju "crvenoj furiji" za poraz u grupi i tako izbore meč za titulu A sad, pravac po medalju! Vaterpolo reprezentacija Srbije učiniće sve da danas pobedi selekciju Španije (12.50) u prestonici Japana i plasira se u finale olimpijskog turnira.

"Delfini" su prethodno igrali u okviru grupne faze sa Špancima i izgubili golom razlike (13:12), pa je ovo idealna prilika za revanš. Do polufinalnog duela Srbi su potopili svetske šampione Italijane sa 10:6, dok su Španci nadigrali Sjedinjene Američke Države Dejana Udovičića rezultatom 12:8.

Filip Filipović, Vaterpolisti Srbije
foto: Profimedia

Vaterpolista Srbije Nemanja Dedović kaže da je spreman za polufinale.

- Igrali smo nedavno na turniru, susreli smo se i ovde u Tokiju. Neće biti iznenađenja, daćemo sve od sebe - obećava Dedović.

Junak pobede nad Italijom, golman Branislav Mitrović najavljuje tešku borbu sa Špancima.

- Sada se okrećemo polufinalu, Španija je ozbiljna ekipa i biće potrebna još bolja partija da se prođe - oprezan je Mitrović.

Vaterpolisti Srbije
foto: Profimedia

Poslednji meč dobili su Španci prošle godine u četvrtfinalu kvalifikacija za Svetsku ligu sa 13:11. U drugom polufinalu sastali su se Grčka i Mađarska, a Grci su posle dosta borbe uspeli da se izbore za veliko finale i osiguraju medalju.

Optimista

Rađen: Pobeđujemo, vidim želju kod momaka

Proslavljeni vaterpolista Srbije Nikola Rađen priželjkuje finale s Grčkom.

- Od polufinala očekujem da ćemo pobediti Španiju, mislim da se kod momaka videla jako velika želja za pobedom i medaljom. Grci su me iznenadili. Voleo bih da se Srbija i Grčka nađu u finalu - rekao je Rađen gostujući na Kurir televiziji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track