NEPONOVLJIVI MINIMAKS: Na današnji dan rođen Milovan Ilić!
Foto: Arhiva

Legendarni voditelj

NEPONOVLJIVI MINIMAKS: Na današnji dan rođen Milovan Ilić!

Stars -
Emisija koja je proslavila Milovana Ilića emitovala se subotom od 8 do 12 časova pre podne i bila je prva u kojoj se puštalo više zabavne muzike

Na današnji dan pre 76 godina rođen je jedan od najpoznatijih voditelja na ovim prostorima - Milovan Ilić Minimaks.

Prva radna iskustva stekao je u listu "Jež" a postao je poznat kao voditelj radio programa pod nazivom 'Minimaks' na Radio Beogradu, koji je dobio ime po svojoj krilatici 'minimum govora, maksimum muzike'.Emisija koja je proslavila Milovana Ilića emitovala se subotom od 8 do 12 časova pre podne i bila je prva u kojoj se puštalo više zabavne muzike. Minimaks je bio jedan od prvih nekonvencionalnih voditelja na našim prostorima koji je tokom emiovanja ubacivao viceve, doskočice i džinglove.

Sa emisijama „Sutra je petak" i „Tačno u podne", poznatijom pod nazivom „Tup-tup", koju je vodio 22 godine, postigao je veliki uspeh. Nakon ukidanja nekih njegovih radio emisija, karijeru nastavlja na Radio-televiziji Srbije, gde je vodio emisiju „Od glave do pete".

Kada je i ona ukinuta, od 1990. godine jedno vreme na TV Politika vodio je zabavnu emisiju pod nazivom "Minimaksovizija".

Kroz njegove emisije prošao je veliki broj srpskih pevača, muzičara, glumaca, političara i drugih javnih ličnosti. Za svakog gosta Minimaks se temeljno i detaljno pripremao koristeći svoju obimnu novinsku dokumentaciju.

Minimaks je rođen kod Kragujevca, u selu Lipnica. Sa suprugom Biljanom imao je kćerku Anu i sina Vladimira, a iz prvog braka sina Igora. Krajem 2004. urađena mu je transplatacija jetre na Univerzitetskoj klinici u Padovi. Preminuo je 9. februara 2005. u Padovi, posle duge i teške bolesti.

http://www.youtube.com/watch?v=PmhnkuzqyLo

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track