Najnovije vesti

LAZIĆ PROHODAO POSLE 47 DANA AGONIJE: Na jednu nogu ne sme da stane, a sada se pojavio i novi problem! S njim će MORATI SVAKI DAN DA VEŽBA! Šta će biti sa DARKOVIM PEVANJEM?!
Foto: Kurir/Marija Dejanović

BORBA SE NASTAVLJA

LAZIĆ PROHODAO POSLE 47 DANA AGONIJE: Na jednu nogu ne sme da stane, a sada se pojavio i novi problem! S njim će MORATI SVAKI DAN DA VEŽBA! Šta će biti sa DARKOVIM PEVANJEM?!

Stars

Darko Lazić je posle 47 dana napravio prve korake uz pomoć fizioterapeuta, a počeo je da vežba u sali, gde će ubuduće imati elektroterapije.

Pevač je sve boljeg zdravstvenog stanja. Iako je pre 47 dana doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, pevač je u ponedeljak uz pomoć štaka i tima lekara u banji u Mladenovcu prvi put uspeo da napravi nekoliko koraka. Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko dana bio nezamisliv.

- Darko je danas prvi put napravio nekoliko koraka uz pomoć dve potpazušne štake sa dodirnim lažnim osloncem na operisanu nogu i to u kinezi-sali. Od danas je počeo da vežba u sali i tamo će ubuduće imati elektroterapiju - kaže odeljenski lekar, doktor Miloš Poleksić.

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

foto: Kurir/Marija Dejanović

- Zbog vrste ugrađene proteze, Darko neće smeti, osim lažnog oslonca, da ima oslonac na operisanu nogu sve do 20. decembra. Potom će se uraditi RTG snimak i konsultovati nadležni ortoped radi daljeg povećanja oslonca na operisanu nogu - kaže nam dalje lekar.

Doktor je Darku prepisao i novu terapiju, a osim elektroterapije i kineziterapije koju je do sada imao, Darko će svakog dana imati i radnu terapiju. Inače, kako dalje saznajemo, od petka je sa pevačem u rad uključen i logoped. Zbog traumatskih povreda glave koje je dobio u saobraćajki, doktori su smatrali da je potrebno da stručno lice isprati situaciju i rezultati su zasad sjajni.

foto: Printscreen/Instagram

- Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad logoped koji sa njim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostike. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave - dodaje dalje doktor Poleksić.

Pevač rešen da se potpuno oporavi

Iako prolazi kroz težak period nakon saobraćajke, boravka na intenzivnoj nezi, operacija, ali i rehabilitacije u banji, Darko je i te kako motivisan i rešen da se potpuno oporavi, a svakodnevno sluša tim lekara koji ga savetuje u lečenju. Ispunjava sve zahteve i dodatno vežba u svojoj sobi.

Darku je devojka Marina velika podrška, a više njihovih fotorgafija pogledajte u nastavku.

foto: Printscreen YT/ Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...