Najnovije vesti

CECA JE 1999. OSTALA ŽIVA SAMO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ GREŠCI! Sve vreme provela je s metom vojnika: Umalo da na mestu ostane MRTVA!
Foto: Damir Dervišagić

detalji

CECA JE 1999. OSTALA ŽIVA SAMO ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ GREŠCI! Sve vreme provela je s metom vojnika: Umalo da na mestu ostane MRTVA!

Stars

Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO, tokom bombardovanja 1999. godine, pišu norveški novinari. Ovaj podatak otkrili su Hans Peter Os i Rolf Videroe pre nekoliko godina pa ga objasnili u svojoj knjizi "Ratni heroj – unutar tajne Norveške".

Kako su naveli, u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana kineska ambasada u Beogradu meta je zapravo bio Željko Ražnatović Arkan. U tom trenutku on se nalazio sa Cecom u hotelu "Jugoslavija".

foto: Damir Dervišagić, Printscreen/YT

"Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan", tvrde autori.

Naime, Arkana su prema njihovim rečima smatrali legitimnom metom, jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.

Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom. Koristili su stare mape.

Raketama su razorili ambasadu ubivši pri tom tri službenika.

foto: Printskrin

Kurir.rs/Alo/Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...