VRANJEŠ ZAVEŠTAO SKUPOCENI NAKIT BUDUĆIM MATURANTKINJAMA: Najbolje učenice iz doma nosiće Cecinu ogrlicu!
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

Humano

VRANJEŠ ZAVEŠTAO SKUPOCENI NAKIT BUDUĆIM MATURANTKINJAMA: Najbolje učenice iz doma nosiće Cecinu ogrlicu!

Stars -

Ognjen Vranješ još jednom je pokazao humanost na delu, i to na nesvakidašnji način.

Naime, sportista je odlučio da ogrlicu koju je kupio na Instagram licitaciji od Svetlane Cece Ražnatović za 3.000 evra, na ime humanitarne pomoći za Nikolu Rabrenovića kojem je novac bio potreban za lečenje u Rusiji, pokloni najboljoj maturantkinji doma bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Fudbaler Anderlehta je želeo i da se ta tradicija prenosi iz generacije u generaciju, pa će devojčice koje imaju najbolji uspeh pri završetku škole na svečanosti poneti skupoceni nakit.

- Ognjen je dugo razmišljao šta bi bilo najbolje da uradi sa ogrlicom koju je kupio na licitaciji od Cece. Želeo je da nakit ima višestruku namenu i zato je rešio da je pokloni ustanovi u kojoj borave devojčice koje nemaju dovoljno materijalnih sredstava, a ni uslove da sebi obezbede garderobu i sve prateće sitnice za maturu. Odlučio je da na neki način "zavešta" ogrlicu koju je Ceca nosila kako bi je svake godine na maturi ponela devojčica koja je školu završila sa svim peticama. Ogrlica će do kraja sledeće nedelje biti u Domu u njegovoj rodnoj Banjaluci jer se matura bliži - kaže naš izvor.

On tvrdi da Vranješ lično ne poznaje Ražnatovićku, ali da je izuzetno ceni i to je jedini razlog zašto je odlučio da se njen nakit prenosi, što bi naš narod rekao, s kolena na koleno.

foto: Printscreen

- Ceca je jedna od pevačica čiji lik i delo Ognjen poštuje. Kada je početkom aprila video na njenom profilu da je objavila akciju, fudbaler se nije dvoumio, nego je odmah učestvovao u licitaciji. O tome nije hteo da se priča ili piše, zato je tada svoju ponudu izneo sa lažnog profila. Bio je siguran da će novac otići u prave ruke, pa je uplatio hiljadu evra više nego što je tada izneo na licitaciji - završava naš sagovornik.

foto: Dragana Udovičić

Ovim povodom pozvali smo folk zvezdu, koja je bila prijatno iznenađena kada je čula za Vranješovu odluku. - To je zaista lep gest. Jako mi je drago. Ideja je sjajna i originalna - rekla je Ceca. Sportista ni ovoga puta nije odgovarao na naše poruke i pozive.

I Sloba nagrađuje petice Minđuše od 1.500 evra za najbolju učenicu

ISlobodan Radanović je učestvovao u Instagram licitaciji koju je Svetlana Ceca Ražnatović objavila na društvenim mrežama za dečka Nikolu Rabrenovića. Ognjen Vranješ je tada dao najveću ponudu od 3.000 evra i kupio ogrlicu, dok je "Pinkova zvezda" kupila minđuše za 1.500 evra. On je na Storiju nedavno objavio da će minđuše pokloniti učenici koja je takođe odlična u školi, ali je potrebno da mu se na uvid dostavi đačka knjižica.

foto: Damir Dervišagić

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja