PEVAČ NAPUSTIO BEOGRAD, PA ZASADIO LUBENICE! Ivan izgradio vilu na Kosmaju, a evo s kojim glumcima se takmiči čije voće je bolje rodilo! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

Uživa u prirodi

PEVAČ NAPUSTIO BEOGRAD, PA ZASADIO LUBENICE! Ivan izgradio vilu na Kosmaju, a evo s kojim glumcima se takmiči čije voće je bolje rodilo! (FOTO)

Stars -

Ivan Milinković sagradio je vikendicu na Kosmaju, čiji enterijer je sam osmislio. Sem što mu ovaj dom služi kao oaza mira i spokoja, tu se okuplja i sa mnogim istaknutim glumcima i pevačima, sa kojima više deli priče o poljoprivredi, a manje o estradi.

foto: Pritnscreen/RTS

"Još pre deset godina smo uzeli imanje i sada sređujemo vikendicu. Stvarno volim da imam mir i pribežište od svega. Od svih putovanja kroz ove godine želim da budem negde gde mogu da skrajnem i uputim se na sebe samog i napunim baterije. Imam ovde lepo društvo, prijatne komšije i porodicu. Volimo da provodimo ovde vreme", kaže Ivam i dodaje da su mu komšije mnogobrojni istaknuti umetnici.

foto: Pritnscreen/RTS

"Najčešće sedim sa Žarkom Dančuom i njegovom suprugom Ljiljom, koja je sjajna kuvarica. Kad moja Mica nije tu, onda me Ljilja samo zovne preko ograde i ja kod njih uvek klopam. Ima puno ljudi iz estradnog miljea sa kojima se družim ovde, tu su i Nikola Koja, Nele Karajlić, Merima Njegomir, Rale Zelenović. I Bata Živojinović dok je bio živ često je sedeo sa nama, on je bio pravi doajen Kosmaja. Sad smo nekako svi komšije, više nismo kolege i kad se skupimo prepričavamo razne priče, ali najmanje pričamo o poslu. Nekad se dotaknemo nekih planova, ali najviše razgovaramo o voćkama i da li neko zna nekog majstora. To je neka nova faza u životu za nas", rekao je Milinković.

Kako i Ivan može da se pohvali da je uspešni poljoprivrednik, otkrio nam je da li se umetnici takmiče kome je voće i povrće bolje rodilo.

"Ima toga da se takmičimo iz šale kome je više rodilo, svakako smo svi blizu pa nam je klima svima ista i onda nema potrebe za konkurencijom. Delimo savete među sobom i jako je lepo kad vam uspe rod. Imali smo i lubenice prošle godine, nadam se da će ih biti i ove godine", sve zavisno od vremena - kaže Ivan i dodaje da je imao sreće sa prvim iskustvom u poljoprivredi.

foto: Pritnscreen/RTS

"Bio sam srećne ruke za svoj voćnjak jer sam pre šest godina doneo voćke iz Mačve, odakle mi je otac rodom. Bilo je 60 komada i sve mi se primilo. Kad tako zasadite i ono rodi, maltene tepate tom plodu, nema ništa lepše".

Dok u velikom dvorištu može da se pohvali velikom baštom, ista je situacija i u kući. Velika dnevna soba nastavlja se na kuhinju, a ogromna terasa sa koje se pruža pogled na prirodu oduzima dah. Pevač se potrudio da ceo enterijer sam osmisli, čak je dizajnirao i pojedine delove.

foto: Pritnscreen/RTS

"Zasad je sve u fazi rada. Ovo su neke žaluzine koje sam pravio, to je mojih ruku delo, treba da ih montiram kad se završi fasada. Recimo, kuhinju sam pravio sam, tako da je unikatna - i farbao i zidao i rezao sam sve sam. Imao sam sklonost odmalena ka drvetu kao plemenitom materijalu i kuća će obilovati drvetom. Želja mi je da napravim jednu radionicu kao pomoćnu zgradicu, koja će da bude moj ventil. Taj rad rukama me stvarno odmara i prija mi", kaže Milinković, koji je nedavno napustio grupu “Legende”.

"Najviše sam se mučio oko sečenja ploča u kuhinji, sve sam sam zidao i ređao. Osmišljavao sam i police i kredence, pa je to bio veliki posao. U policama sam izrezbario kao liske u drvetu, gde uveče mogu da se stave lampice i onda one sijaju. Tako da je baš autentično i predstavlja moju ličnu maštu i kreaciju".

Iako u kuhinji ima dosta mesta, pevač kaže da nije toliko vešt u kuvanju upravo zato što je njegova supruga vrsna kuvarica.

"Sad da je tu moja supruga. rekla bi ‘pustite ga šta on priča o kuvanju’. Moj otac je bio divan kuvar iako mu to nije bila profesija i nekako kao da i u meni čuči nešto od toga. Kada dođu gosti, ja pomognem supruzi i zadužen sam za kreativan deo, pa ukrašavam voće i peciva. Setim se uvek filma “Varljivo leto” kad gospođa kaže: ‘Ja zalivam ruže, zato su lepe’, a Bata Stojković dobaci: ‘Da, ali ja im dušu dajem",- kroz osmeh kaže Ivan.

Kako je često na putu zbog posla, Ivan voli da se osami na Kosmaju.

- Supruga i ja smo želeli da napravimo nešto gde možemo mirne dane da provodimo zajedno, a sinu ćemo ostaviti stan u Beogradu. Ovaj pogled na prirodu je bio razlog što smo kupili plac, da se odmorimo i psihički i fizički. Sve je to ovde skromno i fino ušuškano, nisam neko ko boluje za skupim komadima. Carstvo nije veliko, al’ je moje", objašnjava pevač i dodaje da je i sina naučio radovima oko kuće:

"Kako godine prolaze, naravno da mu je društvo jako bitno i češće je u Beogradu, ali dolazio je ovde i pomagao mi kad je trebalo. Učio sam ga da gletuje, da radi sa čekićem i, evo, napravio je betonsku ogradu za terasu".

foto: Pritnscreen/RTS

Kurir.rs/Blic/Foto Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja