EVO KAKO JE PROTEKAO VLADANOV PRVI VASKRS SA ĆERKOM ANĐELIJOM! Napokon možemo da opravdamo količinu ofarbanih jaja!
Foto: Printscreen Grand Magazin

SREĆAN

EVO KAKO JE PROTEKAO VLADANOV PRVI VASKRS SA ĆERKOM ANĐELIJOM! Napokon možemo da opravdamo količinu ofarbanih jaja!

Stars -

Fontmen "Magla benda" Vladan Savić proslavio je Usks u porodičnom okruženju. Takođe, praznik je ove godine imao posebnu čar - jer je to bio prvi Uskrs sa ćerkicom Anđelijom, koju je pevač dobio sa svojom izabranicom Jovanom proteklog jula.

"S obzirom da puno radimo, sve praznike obavezno čuvamo za naše porodice. 'Magla bend' sa svim svojim članovima poštuje sve praznike koji su porodični i koji se sa porodicama slave jer svi članovi 'Magla benda' imaju divne supruge i divnu dečicu. Uskršnji običaji zavise od zemlje do zemlje, pa i od porodice do porodice. Kod mene kući je tamjan obavezan za Uskrs", počeo je Vlada.

Vlada i njegova supruga Jovana u julu prošle godine dobili su ćerku Anđeliju te ovaj praznik ima posebnu čar za sve njih.

"Imamo novog člana u porodici ovog Uskrsa. Anđeliji je prvi Uskrs. Napokon ćemo opravdati količinu ofarbanih jaja. Pretpostavljam da je svakom detetu interesantno farbanje jaja, tako je i kod mene bilo i ostalo a samim tim 'obavezna' je i velika količina jer uživamo u tome", priznao je pevač.

Poznato je da deca najviše uživaju u svim porodičnim praznicima, a Vlada je otkrio da mu je u detinjstvu bilo neobično što na Veliki petak ne može da uživa u slatkišima.

"Prvi Uskrs kog se sećam je bio mom bratu i meni malo čudan. 'Mama zašto danas ne možemo čokoladu?' 'Možete ali samo čokoladu za kuvanje', koju naravno nismo voleli. A onda nam je objasnila šta se desilo na Veliki petak i kakvi su običaji povodom Uskrsa. Volim običaje i jako ih poštujem i srećan sam što imam roditelje koji su mog brata i mene naučili običajima. Želim da ih prenesem na svoju decu i da se tradicija nastavi. Ne bih da izdvajam praznike. Svi su posebni. Mi smo pobožan narod, imamo puno svetaca. Svi smo na okupu kad se obeležava rađanje i vaskrsnuće Isusa Hrista, slava Svetog Arhangela Mihajla koju slavimo", otkrio je Savić.

Ko je zadužen za prazničnu trpezu i šta se na Uskrs može naći na vašem stolu?

"Definitivno su majka i Jovana zadužene za trpezu, one jako dobro kuvaju i tu se ne mešamo. Mi muškarci smo zaduženi za nabavku namirnica. Nije važno sta je na trpezi, važno je da smo svi na okupu i da običaji taj dan učine posebnim", rekao je Vlada.

Vladan je imao i savet kako da ulepšaju ove prolećne dane koje zbog edipidemije koronavirusa moramo da provedemo u svojim domovima.

"Pustite radio, Jutjub ili bilo koju muzičku platformu, slušajte muziku jer je uz muziku sve lakše. Prilika da se čujete sa svim ljudima sa kojima niste mesecima. Prilika da ukoliko imate hobi, posvetite se njemu i učinite da se osećate lepo i srećno. Eto prilike da se 'obrne' roštilj ili da domaćice pokažu svoje umeće sa jednom 'puslica' tortom, koja je meni omiljena, naprave slatko iznenađenje za celu porodicu", prodležio je on.

foto: Printscreen Novo Jutro

Kurir.rs, M.G/Pink/Foto: Printscreen Grand Magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja