FOLK ZVEZDA SE POTRUDILA DA NJEN BEND NE OSETI KRIZU: Brena muzičarima daje plate i tokom korone!
Foto: ATA Images

za pohvalu

FOLK ZVEZDA SE POTRUDILA DA NJEN BEND NE OSETI KRIZU: Brena muzičarima daje plate i tokom korone!

Stars -

Lepa Brena već treći mesec isplaćuje celu platu svojim muzičarima i pored toga što nema nastupe zbog pandemije koronavirusa, saznaje Kurir.

Pevačica je u estradnim krugovima poznata kao štedljiva i kao osoba koja vodi računa o svakom dinaru, ali to ne znači da prema svojim najbližim saradnicama nije darežljiva. Prema rečima našeg izvora, Brena već dugo nastupa s bendom koji je prati u svakom delu sveta gde ima koncerte i vrlo je zadovoljna.

foto: Damir Dervišagić

Pored šestorice muzičara, postoje i dva prateća vokala, pa ih je ukupno osmoro. To znači da mesečno za njihove plate Brena treba da izdvoji najmanje 6.000 evra.

Kada je proglašena pandemija virusa, pevačica se javila šefu benda i poručila mu da ne moraju da brinu i da će pokušati do daljeg da ispunjava svoje obaveze bez obzira na to što koncerata neće biti. Ispunila je svoju reč. Već treći mesec njeni najbliži saradnici uredno dobijaju celu platu, a kako stvari stoje, već tokom leta Brena će početi s nastupima u Srbiji i u regionu.

foto: Kurir

Prema računici našeg sagovornika, pevačica je tokom pandemije izgubila blizu 150.000 evra zbog otkazanih koncerata, ali je prethodnih godina i te kako dobro prihodovala. Samo od "Grand produkcije" zaradila je milion evra u 2018, dok je od prodaje te kompanije ukupno dobila više od 15 miliona evra. Pokušali smo da stupimo u kontakt s pevačicom, ali se ona nije javljala na naše pozive. U jednom od intervjua od pre nekoliko godina govorila je o tome koliko je zadovoljna saradnjom s bendom s kojim nastupa punu deceniju.

- U bendu sviraju magistri muzike. Mislim da svako ko se profesionalno bavi ovim poslom zna da postoji momenat kada je potrebno da saradnici budu ljudi koji odgovaraju vašem senzibilitetu. Šef orkestra Kiki Caušević, ostali muzičari, prateći vokali i ja dišemo u istom muzičkom ritmu, što je veoma važno - rekla je ona, dok je u nedavnoj izjavi za TV Prva kazala da se muzikom bavi isključivo iz ljubavi.

foto: ATA Images

- Moja situacija je zaista specifična i ja već odavno ne pevam zato što time rešavam neke svoje finansijske probleme, moj muž i ja smo napravili nekoliko firmi koje funkcionišu i rade veoma dobro, i zahvaljujući Bobi ja mogu da se bavim pevanjem iz velike ljubavi. Ja sam Lepu Brenu stvarala 40 godina, koliko nekad volim Lepu Brenu, toliko mi je nekad i naporna i teška jer taj deo profesionalizma i kvaliteta koji želite da pružite publici zahteva da budete uvek sveži, odmorni i u top-formi - ispričala je Brena.

Ivan Ercegovčević / foto: ATA Images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track