VIDOVDAN UVEK PEVAM SA SUZAMA U OČIMA! Potresna ispovest Goce Lazarević!
Foto: Dragana Udovičić

otvorila dušu

VIDOVDAN UVEK PEVAM SA SUZAMA U OČIMA! Potresna ispovest Goce Lazarević!

Stars -

Pevačica Gordana Lazarević progovorila je o čuvenoj pesmi "Vidovdan", te otkrila kako je uvek izvodi sa suzama u očima i smatra drugom himnom našeg naroda.

"Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta... Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz 'vlasništva' kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je 'Vidovdan' druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio", ispričala je ona.

U pesmi, peva o tome kako niko ne može da nam otme iz duše Kosovo.

"Ne može i nikada neće. Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. 'Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo", ispričala je pevačica u jednom intervjuu.

foto: Printscreen

Kurir.rs, M.G/Novosti/Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track