MODERNA BAJKA: Đilas i Vuk
Foto: Printskrin

DS u stihu

MODERNA BAJKA: Đilas i Vuk

Stars -
Čini mi se vekovima Vuka Đilas nešto cima. Kada na Tvitu vidi prase Đilas prosto ne zna za se.Vuk mu ide baš uz dlaku briga ga za svoju stranku. Đilas hoće da ga makne iz njegove žute stranke, peva Bogdanović

BEOGRAD – Novinar Uroš Bogdanović pretočio je u stihove glasine o mogućem izbacivanju Vuka Jeremića iz Demokratske stranke i njegovom sukobu sa Draganom Đilasom.

"Čini mi se vekovima Vuka Đilas nešto cima. Kada na Tvitu vidi prase Đilas prosto ne zna za se.Vuk mu ide baš uz dlaku briga ga za svoju stranku. Đilas hoće da ga makne iz njegove žute stranke", peva Bogdanović.

Podsetimo, vuk u originalnoj bajci, pokušava da oduva kuću prasićima. Međutim, u Bogdanovićevoj verziji stvari su malo izokrenute. Tako je uloga žrtve poverena Jeremiću, a Đilas je strašni vuk.

Bogdanović nije propustio da u svoju bajku uključi i čuveno Jeremićevo prase sa Tvitera, a ostajući začuđen nad ovim sukobom unutar DS, autor na kraju priznaje „Ne razumem te odnose, zašto se ne podnose“.

Političari me svakodnevno inspirišu da napravim novu pesmu. Ipak, moram priznati da je ponekad izuzetno teško napraviti smešnu stvar na njihova humoristička dela. Tako Bajka o Đilasu i Vuku nije jedina pesma kojom sam se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju, a sve propuštene pesme mogu videti na mojoj Fejsbuk stranici, kazao je Bogdanović.Poslušajte kako zvuči ova muzička bajka.

http://www.youtube.com/watch?v=SXffNBElyBc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track