00:00

PORAST CENE ŠKOLARINE JE MINIMALAN ZA ONO ŠTO DOBIJU! Dekanka Ekonomskog fakulteta objasnila sve pogodnosti studiranja

SKOK CENE

NOVI UDAR NA STUDENTE! Povećane školarine na Beogradskom univerzitetu: Dekanka Ekonomskog fakulteta objašnjava ŠTA JE RAZLOG

Vesti -

Dekanka Ekonomskog fakulteta profesorka dr Žaklina Stojanović istakla je da je povećanje školarine na tom fakultetu neznatno u odnosu na mogućnosti koje studenti dobijaju.

- Mi primenjujemo sistem kliznih školarina. Student koji je uspešniji može platiti nižu cenu školarine. Oni koji se nalaze u zoni između 43 i 47 bodova mogu da plate manju školarinu. Beogradski univerzitet ide sa politikom nefrontalnog povećanja školarine, već jednostavno ide od fakulteta i godine do godine - kaže profesorka Stojanović.

Žaklina Stojanović
foto: Kurir televizija

Ona je dodala da se radi na usklađivanju cena sa troškovima cena na malo.

- Ekonomski fakultet je mnogo uložio u to da dobije i akreditaciju na svetskom nivou. U Srbiji je svakako prvi koji ima i prestižnu FMD akreditaciju. Sa njom i naši studenti su i prepoznatljiviji na tržištu rada - kaže dr Žaklina Stojanović.

Dekanka je istakla da se na prvu godinu studiranja upiše 1.320 studenata, a kako kaže, Ekonomski je jedan od onih fakulteta koji ima najviše mesta na budžetu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:47

3 NAŠA ČOVEKA SU U BRAZILU SRUŠILA ŠARIĆEV KLAN! Otkriveni dosad NEPOZNATI DETALJI hapšenja najvećeg SRPSKOG NARKO BOSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja