U SUBOTICI POČELO SA RADOM PRIHVATILIŠTE: Topli kutak za najugroženije tokom hladnih zimskih dana
Foto: Subotica živi

U SUBOTICI POČELO SA RADOM PRIHVATILIŠTE: Topli kutak za najugroženije tokom hladnih zimskih dana

Vesti -

U Subotici je danas na novoj lokaciji zvanično počelo sa radom Prihvatilište za najugroženije sugrađane. Prostor prihvatilišta je potpuno renoviran i adaptiran tako da korisnicima pruža najbolje moguće uslove tokom hladnih zimskih dana, a samom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

“Svake godine u zimskoj sezoni, na inicijativu Centra za socijalni rad, Grad donosi odluku o otvaranju privremenog prihvatilišta za naše najugroženije sugrađane. Danas otvaramo prihvatilište na novoj lokaciji u ulici Braće Radića, Mesna zajednica „Bajnat”, u potpuno renoviranom objektu. Ovo je jedno trajno rešenje za naredni period, za naredne godine. Objekat se nalazi na površini od 186 kvadratnih metara. Sastoji se od dve posebne prostorije za spavanje, dnevnog boravka sa trpezarijom, dva kupatila, kuhinje i magacinskog prostora. Vrednost radova renoviranja je 6.145.000 dinara, a Grad Subotica je za 2022. godinu obezbedio 500.000 dinara, a za budžet u 2023. obezbeđeno je 880.000 dinara” izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica takođe je istakao da su kao i prethodnih godina, korisnicima obezbedili tri obroka dnevno, tople napitke i sve što je potrebno od sredstava za higijenu, uključujući i zdravstveni pregled.

1 / 7 Foto: Subotica živi

“Crveni krst je kao i prethodnih godina logistički u potpunosti opremio prostor sa krevetima, posteljinom i garderobom. Naravno tu su kao i uvek uključena tri obroka, doručak, ručak i večera, plus topli napitci tokom celog dana. Za korisnike usluga obezbedili smo i sredstva za ličnu higijenu, sredstva za kolektivnu higijenu i obezbeđivaćemo dežurstva tokom 24 sata. Ove godine obezbedili smo i zdravstveni pregled za njih, a takođe će biti obezbeđeni i lekovi koji budu propisani, kao i specijalistički pregledi ukoliko za njima bude bilo potrebe” izjavio je Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track