NOVI SAD PRVI GRAD SA ELEKTRIČNIM VOZILIMA ZA DOSTAVU POŠILJKI Do kraja meseca 31 vozilo na ulicama grada
Foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

NOVI SAD PRVI GRAD SA ELEKTRIČNIM VOZILIMA ZA DOSTAVU POŠILJKI Do kraja meseca 31 vozilo na ulicama grada

Vesti -

Grad Novi Sad je prvi grad u Srbiji za koji je JP „Pošta Srbije” predvidela 31 električno vozilo, namenjeno specijalizovanoj dostavi pošiljaka građanima i poslovnim korisnicima u gradu. Vozila koja ćemo viđati na ulicama proizvedena su u Italiji

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i direktor JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević na platou ispred Gradske kuće prisustvovali su predstavljanju novih vozila na elektro pogon.

– Radna jedinica Novi Sad je dobila kombi vozila koja su potpuno električna. Ukupno 31 vozilo dobijeno da se zamene starija. Ona su bez emisije štetnih gasova i imaju daleko manju buku u odnosu na prethodna vozila. Popričali smo i sa vozačima ovih vozila, zadovoljni su – istakao je Đurić i dodao da će Pošta dobiti i veća vozila, tačnije kamione, koja će takođe biti električna.

Milan Đurić, elekrično vozilo, Pošta Srbije, Grad Novi Sad
foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik je naglasio da Grad Novi Sad nastaviti sa ulaganjem.

– Nakon 12 godina kada smo krenuli u kupovinu autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće, odlučili smo da od 147 autobusa, 110 bude na CMG. Za tu investiciju izdvojeno je 4 milijarde dinara. Nakon toga, prvi put u istoriji Novog Sada krenuli smo sa 10 električnih autobusa. Važno je da se Grad bavi održivim razvojem i urbanom mobilnosti. Saobraćajne gužve su sve veće, zato nam je važno da radimo biciklističke staze. Prvi smo grad koji je krenuo sa subvencionisanjem kupovine bicikala. Do sada je građanima podeljeno oko 5.000 subvencija – rekao je prvi čovek Novog Sada.

Direktor JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević naglasio je će primena električnih vozila za dostavu pošiljki građanima biti na četiri lokacije- Nišu, Kragujevcu, Beograd i Novom Sadu.

Milan Đurić, elekrično vozilo, Pošta Srbije, Grad Novi Sad
foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

– Društvena odgovornost od nas zahteva da pratimo savremene trendove, ali i sve ono što naša država radi, pa kad je i u pitanju očuvanje životne sredine i zato je važno da vozila koja su na električni pogon budu primenjena i u “Pošti Srbije” – reči su Đorđevića.

Direktor “Pošte” je najavio i postavljanje solarnih panela na poslovnice koji će omogućiti uštede, ali i da vozila koja se budu uvodila imaju autonomiju.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track