Najnovije vesti

Pokrajinska vlada finansira obnovu Doma kulture u Zmajevu i gradskog stadiona u Vrbasu
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada finansira obnovu Doma kulture u Zmajevu i gradskog stadiona u Vrbasu

Vesti

Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici izdvojila 48,8 miliona dinara za rekonstrukciju Doma kulture u Zmajevu, u opštini Vrbas, čime nastavlja sa aktivnostima na obnovi ustanova kulture na teritoriji Vojvodine.

Reč je o objektu izgrađenom 1955-6. godine, koji od 1973. postaje Dom kulture. Poslednji put je obnovljen 1994. godine, a od 2009. nije u upotrebi.

Opštini Vrbas usmereno je i 39 miliona dinara za sanaciju gradskog stadiona, čime će se obezbediti adekvatni uslovi za održavanje sportskih utakmica i treninga. Biće rekonstruisane svlačionice, biletarnica i informativni centar u okviru stadiona.

Na stadionu u Vrbasu svakodnevno trenira preko 200 mališana i već dugi niz godina deca se spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, bez struje i vode, i nebezbedna.

Sa osam miliona dinara biće finansirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za put Sremski Karlovci – Stražilovo, za rekonstrukciju i proširenje kolske saobraćajnice, izgradnju biciklističke i pešačke staze, te za izgradnju vodovodne mreže i javne rasvete.

Pokrajinska vlada će finansirati i nabavku opreme za Dom kulture u Ravnom Selu, ukupne vrednosti 54,8 miliona dinara.

U izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uložila 237 miliona dinara. Do kraja godine, spoljnim uređenjem, ravnoselski Dom kulture biće potpuno sređen.

Na sednici je utvrđen i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Programa razvoja visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti u AP Vojvodini do 2030. godine.

Program razvoja donosi se prvi put, s ciljem da odgovori na buduće izazove podizanja kvaliteta nastavnog i naučnog procesa, kroz visokoškolske ustanove i naučnoistraživačke organizacije na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track