Najnovije vesti

MIROVIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU NOVOIZGRAĐENE ZGRADE POLICIJSKE ISPOSTAVE STARI GRAD U NOVOM SADU
Foto: Pokrajinska Vlada

MIROVIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU NOVOIZGRAĐENE ZGRADE POLICIJSKE ISPOSTAVE STARI GRAD U NOVOM SADU

Vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, otvaranju nove zgrade Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu.

Milan Đurić
foto: Pokrajinska Vlada

Reč je o objektu ukupne neto površine 780 kvadratnih metara, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave, kao i radovi na izgradnji saobraćajnica i parternom uređenju objekta.

„Činjenice i brojevi govore da je od dolaska Bratislava Gašića na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenut veliki posao modernizacije i poboljšanja uslova u kojima rade policijski službenici u svim organizacionim jedinicama, u svim upravama“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da se to vidi i kada je reč o promeni strategije školovanja policijskih službenika, jer u Sremskoj Kamenici imamo novu četvorogodišnju školu unutrašnjih poslova, praktično gimnazijskog tipa, gde se, takođe, realizuju značajne investicije.

Milan Đurić
foto: Pokrajinska Vlada

Mirović je dodao da će u novom objektu Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu građani moći da zatraže pomoć od svih organizacionih jedinica.

„Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava ovu veliku akciju, veliki talas obnove policijskih stanica i rekonstrukciju svih objekata u kojima žive i rade pripadnici policije“, rekao je Mirović i istakao da je sa ministrom Gašićem razgovarao i o rekonstrukciji zgrade Policijske uprave u Novom Sadu, jedne od najvećih policijskih uprava, koja pokriva 12 opština i mora imati mnogo bolje uslove za rad zaposlenih.

Ministar Gašić je naveo da ova policijska ispostava pokriva urbano jezgro grada i vitalne objekte koji se u njemu nalaze.

Milan Đurić
foto: Pokrajinska Vlada

„Upravo policijski službenici ove ispostave su nadležni za obavljanje kompleksnih bezbednosnih poslova i zadataka. Sve to daje dodatni značaj i smisao ovom projektu, koji ima za cilj da građanima pruži što veću bezbednost i sigurnost. Uradili smo dosta, radimo i dalje i imamo projekte za naredni period. U planu je rekonstrukcija objekta u Kaću, kao i zgrade sedišta Policijske uprave Novi Sad, zatim Policijske stanice u Temerinu, renoviranje prostorija za zadržavanje u pet policijskih stanica na teritoriji Južnobačkog okruga, a izrađena su i idejna rešenja za izgradnju tri nove policijske stanice – na Klisi, Detelinari i u Futogu“, izjavio je Gašić.

Milan Đurić
foto: Pokrajinska Vlada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je Grad obezbedio finansijska sredstva za opremanje objekta, komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu u okviru Policijske ispostave Stari grad.

„Nastavićemo zajedno sa Ministarstvom i Pokrajinskom vladom uređenje objekata policijskih stanica na teritoriji Novog Sada“, naveo je gradonačelnik Đurić.

Nakon otvaranja Policijske ispostave Stari grad, predsednik Mirović i ministar Gašić, zajedno sa pripadnicima MUP-a i polaznicima Škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, dobrovoljno su dali krv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track