SRPSKA LISTA: Najdublje saučešće porodicama svih poginulih u Banjskoj! Tražimo istragu ubistva bar dvojice Srba koji su se predali
Foto: printscreen

SRPSKA LISTA: Najdublje saučešće porodicama svih poginulih u Banjskoj! Tražimo istragu ubistva bar dvojice Srba koji su se predali

Politika -

Srpska lista izrazila je najdublje saušeće porodicama svih poginulih juče u selu Banjska.

"U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan", navodi se u saopštenju Srpske liste u kome se dodaje:

"Takođe, poručujemo da ćemo tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali. Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija"?

Srpska lista poziva sve na mir i suzdržanost.

"Potrebno je da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", navodi Srpska lista i nastavlja:

"Duže od godinu dana, upozoravamo da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda. Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja