DR NADA PAVLOVIĆ: TRANSFORMACIJA OBRAZOVANJA U DIGITALNOM DOBU
Foto: Promo

DR NADA PAVLOVIĆ: TRANSFORMACIJA OBRAZOVANJA U DIGITALNOM DOBU

Vesti -

Doktorka Nada Pavlović, koordinatorka za PR i komunikacije Vaspitno obrazovnog sistema „Kreativno pero“ bila je gost najnovije epizode Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbija. U zanimljivom razgovoru, autorka i urednica Minja Miletić pitala je sagovornicu na koji način funkcioniše privatno obrazovanje u Srbiji, koliki je uticaj imao razvoj novih tehnologija, te kako se snalaze deca, a kako roditelji u digitalnom dobu i koje izazove u obrazovanju i nastavi donosi primena alata veštačke inteligencije, kao i još dosta drugih detalja.

„Sistemski se puno razlikujemo od državnog sistema i privatnih škola. Jedinstveni smo jer smo integrilisali dva različita programa – nacionalni i Kembridž internacionalni program i naša deca dobijaju dve diplome na kraju školovanja“, rekla je Pavlović.

Ona je istakla da još uvek ne možemo da pretpostavimo čime će se naša deca baviti u godinama koje slede, jer se, usled brzog života i brzih tehnoloških promena, ne zna koje će profesije biti aktuelne u budućnosti. Danas smo na jedan klik od bilo koje informacije, te je cilj programa koje VOS „Kreativno pero“ sprovodi da deca rešavaju probleme, snađu se, konkretno komuniciraju i kritički razmišljaju.

Telekom Srbija, Telcast
foto: Promo

Za sve detalje o ovim i drugim temama pogledajte i poslušajte celu epizodu na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i platformama Spotify, iTunes, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track