Mirović: Privremeno veće u Beogradu krajem sledeće nedelje
Foto: Beta

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave najavio

Mirović: Privremeno veće u Beogradu krajem sledeće nedelje

Beograd -
On je objasnio i da će privremeno veće pripremati plan budžeta i investicija za 2014. godinu, a analiziraće i rad gradskih komunalnih preduzeća

BEOGRAD - Privremeno veće u Beogradu biće formirano najranije krajem sledeće nedelje, a narednih nekoliko dana sve odborničke grupe u Gradskoj skupštini biće pozvane da se izjasne o članstvu u prinudnoj upravi, kaže ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

On nije mogao da odgovori da li će dva mesta u privremenom veću biti ponuđena DS budući da bi po zakonu Vlada trebalo da vodi računa o rasporedu snaga u gradskoj skupštini.

"Formu i zakon ćemo sigurno poštovati. Pitanje je da li će se njima svideti program rada koji ćemo primeniti", naveo je Mirović.

On je objasnio i da će privremeno veće pripremati plan budžeta i investicija za 2014. godinu, a analiziraće i rad gradskih komunalnih preduzeća.

Upitan zašto se kasni sa formiranjem privremenog veća u Beogradu šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić kaže da iz Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu još nije stigao poziv za dostavljanje imena kandidata za članove privremenog organa grada Beograda, ali da se očekuje svakog dana.

"Jedini problem zbog kojeg, možda, na nivou Vlade Srbije sve kasni jesu dešavanja u vezi s kosovskim izborima", ocenjuje Jovičić.

Prema rečima Jovičića, još se ne zna ni koliko će koja politička stranka imati mesta u privremenom veću, a kamoli ko su kandidati i budući predsednik.

"Nadam se da će to biti definisano do kraja ove i početkom sledeće nedelje. Time bi trebalo da se bavi Vlada Srbije, odnosno Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Oni će doneti odluku i o tome da li će LDP ući u privremeni organ vlasti", najavio je Jovičić.

Potpredsednik LDP Bojan Đurić kazao je da je ta stranka zainteresovana da uđe u privremeno veće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track