Otvoren „Park prijateljstva” između Ambasade Alžira i OŠ Radoje Domanović!
Foto: Beoinfo

Ozelenjavanje

Otvoren „Park prijateljstva” između Ambasade Alžira i OŠ Radoje Domanović!

Beograd -
Do sada su u beogradskim školama otvoreni parkovi prijateljstva sa Indonezijom, Danskom, Izraleom, Australijom i Švajcarskom

BEOGRAD - Park prijateljstva između Ambasade Alžira i Osnovne škole „Radoje Domanović” otvoren je danas sadnjom sadnica lišćara i izložbom fotografija posvećenih Alžiru.

Ozelenjavanje Beograda je aktivnost koju Sekretarijat za zaštitu životne sredine sprovodi primenom Strategije pošumljavanja, izjavila je Ivana Vilotijević, zamenica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine.

– Projekat „Parkovi prijateljstva” svakako se može smatrati ozelenjavanjem Beograda, iako je reč o školskim dvorištima. Pored sađenja, učenici ovih škola se preko izloženih fotografija upoznaju i sa kulturom, istorijom i tradicijom druge države – rekla je Vilotijevićeva.

Projekat „Parkovi prijateljstva” se treću godinu zaredom realizuje uz finansijsku podršku sekretarijata, a u organizaciji udruženja građana „Ekolog“.

Do sada su u beogradskim školama otvoreni parkovi prijateljstva sa Indonezijom, Danskom, Izraleom, Australijom i Švajcarskom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track