SNS: Opštinama u Beogradu dati veće nadležnosti, a manje birokratije!

Lokalni izbori

SNS: Opštinama u Beogradu dati veće nadležnosti, a manje birokratije!

Beograd -
SNS navodi da uprkos činjenici da su Dragan Đilas i DS koji su upravljali gradom znatno smanjili budžet opštini Voždovac i "onemogućili da se završe značajni infrastukturni projekti, rukovodstvo te opštine je za četiri godine uradilo mnogo za bolji život Voždovčana

BEOGRAD - Gradski Odbor Srpske napredne stranke poručio je danas da beogradske opštine treba da dobiju više nadležnosti, mnogo veće budžete i to srazmerne broju stanovnika te opštine, a da se smanji nepotrebna birokratija.

"Veoma je važno važno da podržimo borbu protiv korupcije koju sporovodi prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, jer se upravo kroz korupciju odliva novac koji može biti uložen u obnovu i izgradnju vrtića, škola, sportskih terena i igrališta", navodi se u saopštenju GO SNS.

Oni navode i da uprkos činjenici da su Dragan Đilas i DS koji su upravljali gradom znatno smanjili budžet opštini Voždovac i "onemogućili da se završe značajni infrastukturni projekti, rukovodstvo te opštine je za četiri godine uradilo mnogo za bolji život Voždovčana".

Opština Voždovac je, dodaju, finansirala izgradnju vodovoda, kanalizacije i ulagala u škole i vrtiće.Za adaptaciju vrtića "Plavi čuperak" u naselju Braće Jerković, ističe se, izdvojeno je 5,8 miliona dinara.

"Na ovom primeru se vidi zašto je decentralizacija Beograda nužna. Opštine dobijaju više nadležnosti, mnogo veće budžete i to srazmerne broju stanovnika te opštine, a smanjujemo nepotrebnu birokratiju", zaključuje se u saopštenju GO SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track