MALI: Privremeno veće ne raspisuje nego organizuje izbore u Beogradu!
Foto: Tanjug

Na Trgu Republike biće dočeka Nove Godine

MALI: Privremeno veće ne raspisuje nego organizuje izbore u Beogradu!

Beograd -
"Ukoliko izbori budu 16. marta mi ćemo s jedne strane biti spremni da ih organizujemo, a s druge grad će sigurno funkcionisati ne samo do tog trenutka nego i nakon izbora, rekao je Mali

BEOGRAD - Privremeno veće je spremno, ukoliko izbori u Beogradu budu raspisani za mart, da ih organizuje, a gradske službe i preduzeća će do tada uspešno funkcionisati, kao i posle izbora.

Mali je u izjavi novinarima objasnio da Privremeno veće grada ne raspisuje lokalne izbore, ali ih organizuje.

"Ukoliko izbori budu 16. marta mi ćemo s jedne strane biti spremni da ih organizujemo, a s druge grad će sigurno funkcionisati ne samo do tog trenutka nego i nakon izbora (do konstituisanja nove vlasti)", rekao je on.

Beogradski lokalni izbori, kako je prethodno najavljivano, mogli bi da budu organizovani u martu.

Mali :Doček Nove godine na Tgu Republike

Uprkos merama štednje koje je uvelo Privremeno veće, u Beogradu će na Trgu Republike biti organizovan doček Nove godine i srpske Nove godine - 13. januara.

"Stezanje kaša je u toku ali biće proslave Nove godine i srpske Nove godine na Trgu Republike i vrlo brzo ćete biti obavešteni o obimu proslava, programu i izvođačima ", rekao je danas novinarima predsednik Privremenog veća Siniša Mali.

On je naveo i da su komunalna preduzeća "apsolutno spremna" za predstojeću zimu istakavši da je svako "preduzeće opremljeno svim potrebnim materijalima" i da ima goriva i rezervnih delova.

Mali je rekao i da je industrijska so već dostavljena svim opštinama i mesnim zajednicima "tako da smo i ste strane spremni za sneg".

On je, povodom kratkotrajnog nestanka struje sinoć u delovima Novog Beograda i na Čukarici rekao i da će se kvarovi uvek dešavati ali da je najbitnije da se brzo otklone."To se (kvarovi) uvek dešava ali ono što je bitno je da se uvek brzo reaguje da se kvarovi otklone...bitno je da sistem finkcioniše", istakao je Mali.Mali polozio venac na spomenik Karađorđu Grad Beograd obeležava dan oslobođenja u Prvom srpskom ustanku, a venac je na spomenik voždu Karađorđu na platou ispred crkve Svetog Save položio predsednik Privremenog veća Siniša Mali.

Posle odavanja počasti vođi srpskih ustanika, Siniša Mali je rekao da taj dan oslobođenja predstavlja prekretnicu u istoriji srpske prestonice.

"Grad Beograd tradicionalno obeležava ovaj dan kada je oslobođena (tadašnja) beogradska varoš od strane Karađorđa i to je defakto bila prekretnica u istorij i Srbije i istoriji Beograda", rekao je novinarima Mali.

On je naveo da Dan oslobođenja Beograda u Prvom srpskom ustanku označava kraj okupacije pod Turicma podsetivši da je grad Beograd, potom tokom istorije mnogo puta bio oslobođen.Venac na spomenik voždu Karađorđu položio je i predsednik beogradske podružnice Zadužbinskog društva "Prvi srpski ustanak " iz Orašca Jovan Filipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track