U 5 UDESA 7 POVREĐENIH: Prevrnuo se auto kod Ruda

Hitna pomoć

U 5 UDESA 7 POVREĐENIH: Prevrnuo se auto kod Ruda

Beograd -
Pomoć je najčešće bila potrebna osobama pod dejstvom alkohola, srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa karcinomima

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih udesa, u kojima je sedam osoba povređeno, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ženska osoba, pešak, stara oko 44 godine je oko 06.30 časova oborena kod "Soko Štarka" zadobila ortopedske povrede desne potkolenice i desnog skočnog zgloba, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio jutros oko 05.15 časova prilikom prevrtanja vozila, na raskrsnici ka Bulevaru mira, iznad "Ruda", istakla je Macura. Muškarac star oko 32 godine zadobio je povredu glave i istezanje vrata, a ženska osoba stara oko 24 godine povredu desne potkolenice, rekla je Macura i dodala da su prevezeni u Urgentni centar, navela je Macura.

Dve osobe su povređene u udesu oko 01.40 časova u Bulevaru kralja Aleksandra, rekla je portparol Hitne pomoći. Muškarac star oko 28 godina, vozač, zadobio je povredu glave, a mladić star 23 godine, vozač drugih kola, povrede glave i stomaka i istezanje vrata, istakla je Macura.

Mladić star oko 23 godine je u udesu oko ponoći na uglu novosadskog puta i Ugrinovačke zadobio povredu glave i rasekotinu donje usne, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Muškarac star oko 25 godina, vozač, u udesu oko 21.45 časova u Ulici Patrijarha Dimitrija zadobio je razderotinu glave, potres mozga i povredu grudnog koša, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura. Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 105 intervencija od kojih 20 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 225 od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Pomoć je najčešće bila potrebna osobama pod dejstvom alkohola, srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa karcinomima, navela je Macura. Ona je savetovala vozačima da se uzdržavaju od uzimanja alkohola i upozorila da magla i hladno vreme ne prijaju astmatičarima.Portparol Hitne pomoći je savetovala blagovremeni odlazak na posao, uzimanje toplih napitaka i nošenje adekvatne garderobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja