VOZAČI, OPREZ: Magla pala na Vojvodinu, Požarevac, Valjevo i Kraljevo
Foto: Rojters

Opasnost od poledice

VOZAČI, OPREZ: Magla pala na Vojvodinu, Požarevac, Valjevo i Kraljevo

Društvo -
Zbog niskih jutarnjih temperatura izražena je opasnost od poledice, a trenutno najklizavije deonice su na području Leskovca i u višim predelima Užica

BEOGRAD - Magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na celom području Vojvodine i u regionima Požarevca, Valjeva, Kraljeva i Vranja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Zbog niskih jutarnjih temperatura izražena je opasnost od poledice, a trenutno najklizavije deonice su na području Leskovca i u višim predelima Užica. Saobraćaj u Srbiji je trenutno umerenog intenziteta, ali se zbog početka vikenda, a i predstojećih praznika, tokom dana očekuje znatno pojačan saobraćaj, pre svega iz pravca Mađarske i Hrvatske.

Na putevima prvog prioriteta u nižim predelima kolovozi su suvi do mestimično vlažni. Na putevima drugog i trećeg prioriteta u višim predelima na područjima Novog Pazara, Kruševca, Užica, Vranja, Ivanjice i Zaječara kolovoz je uglavnom mokar.

Na prilazima zimskim turističkim centrima ima zaostalog snega na kolovozu zbog čega je obavezna upotreba zimske opreme. Temperaturne razlike uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 102 saobraćajne nezgode u kojima je 40 osoba teže i lakše povređeno, jedno lice je poginulo. U Beogradu je evidentirano 68 nezgoda u kojima su 24 osobe povređene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track