Najnovije vesti

DOLAZE DISKO VOZOM I AVIONOM: Invazija Slovenaca na Beograd

U susret dočeku Nove godine

DOLAZE DISKO VOZOM I AVIONOM: Invazija Slovenaca na Beograd

Beograd
U Turističkoj organizaciji Beograda očekuju od 10.000 do 15.000 gostiju, oko 2.000 iz Hrvatske i BiH, a kapaciteti hotela i hostela u velikoj meri su već popunjeni.

BEOGRAD - Slovenci uveliko planiraju novo "osvajanje" Beograda. Svi aranžmani za doček Nove godine u srpskoj prestonici "Kompasplusa" već su uveliko rasprodati, a slična situacija je i u skoro svim drugim slovenačkim turističkim agencijama. Takozvani parti programi, namenjeni prvestveno mladim turistima, koštaju od 129 do 169 evra, a gosti će u Srbiji boraviti uglavnom tri dana.I ove godine najavljen je dolazak poznatog "disko-voza" iz Ljubljane, kojim stižu naši nekadašnji zemljaci željni zabave i ludog provoda. Koliko će tačno gostiju doputovati ovim prevoznim sredstvom nije poznato, ali se zna da su aranžmani, u okviru kojeg se železnicom dolazi u našu prestonicu, izrazito popularni među mladim Slovencima.Novitet je, međutim, da je pre nekoliko dana nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" uvela direktan let do Ljubljane. S obzirom na to da su trenutno u ponudi promotivne cene karata za ovu liniju, iz TOB očekuju da veliki broj gostiju u Beograd doputuje upravo avionom.Atmosfera koju srpska prestonica nudi u prazničnim danima i ove godine je najzanimljivija turistima iz Slovenije, ali organizovanih dolazaka biće i iz Rijeke i Zagreba. U Turističkoj organizaciji Beograda očekuju od 10.000 do 15.000 gostiju, oko 2.000 iz Hrvatske i BiH, a kapaciteti hotela i hostela u velikoj meri su već popunjeni.

"I ove zime doći će nam i turisti iz Bugarske i Rumunije", kažu u TOB.

"U poslednje vreme beleži se porast broja posetilaca iz Rusije, Poljske, Turske, Grčke, te se gosti i iz tih zemalja očekuju da novogodišnje praznike proslave baš u prestonici Srbije".Slovenci, iako uvek dolaze u velikom broju, nisu se pokazali kao trošadžije, jer Novu godinu uglavnom provode na Trgu republike, gde je doček besplatan, a spavaju u najjeftinijm hotelima i hostelima. Najveća zarada očekuje se od Nemaca i Italijana, koji, po pravilu, ostavljaju najviše para u presonici.U sklopu novogodišnjeg aranžmana u Beogradu, slovenačke turističke agencije nude i razgledanje grada, kao i obilazak Skadarlije, Kuće cveća, stadiona "Marakana", ali i ulice Kneza Miloša koju opisuju kao "bulevar ambasada gde se nalaze ruševine od NATO bombardovanja".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...