Čovićeva podrška: Dosta je bilo nasilja nad radnicima GSP!
Foto: Fonet

Protest zakazan za 9. januar

Čovićeva podrška: Dosta je bilo nasilja nad radnicima GSP!

Beograd -
Član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović izjavio je danas da taj organ razume i podržava protest vozača i kontrolora javnog prevoza

BEOGRAD - Član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović izjavio je danas da taj organ razume i podržava protest vozača i kontrolora javnog prevoza, koji je zakazan za četvrtak, 9. januar, istakavši da će se to veće angažovati na rešenju problema nasilja nad zaposlenima u gradskom prevozu.

"Dosta je bilo nasilja nad radnicima koji obavljaju posao za ovaj grad i njegove građane. Beograd i Beograđani treba da shvate da je to njihov gradski prevoz, njihovi vozači, da su im oni komšije. Potpuno razumem protest sindikata GSP i potpuno ga podržavam i zajedno sa njima ćemo se angažovati da rešimo ove probleme", poručio je Čović.

On je dodao da smatra da neće biti problem uvođenje panik-tastera i video-nadzora u vozila javnog gradskog prevoza, kao što su to zatražili predstavnici sindikata "GSP Beograd", ukazavši da postojeći sistem omogućava takva rešenja.

"Da ne ulazimo u tehničke detalje, potpuno razumem i podržavam protest. Stvarno moramo da stanemo na put nasilju, jer nasiljem ne mozemo da rešimo nijedan problem", rekao je Čović.

Vozači u javnom prevozu, kontrolori i vozači autobusa privatnih prevoznika najavili su za četvrtak, 9. januar, zajednički protest zbog, kako kažu, učestalih brutalnih napada na saobraćajno osoblje.

Kako se navodi u saopštenju sindikata GSP "Beograd", jednočasovni miran protest biće održan na Zelenom vencu, a prisustvovaće mu i nekoliko vozača koji su bili žrtve fizičkih napada, kao i nekoliko očevidaca. Posle protesta, predsedniku Privremenog organa Beograda i ministrima unutrašnjih poslova i pravde biće upućeni zahtevi i predlozi za rešavanje problema napada na saobraćajno osoblje.

Kako se dodaje u saopštenju, njima će biti predloženo da se u sva vozila gradskog prevoza uvede video nadzor, pooštravanje kazni za napadače, ali i direktno umrežavanja panik-tastera, GPS uređaja i video nadzora u vozilima s policijskim stanicama u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track