ARHITEKTURA SOČIJA: Izložba u Ruskom domu u susret Olimpijadi!

Postavka do 4. februara

ARHITEKTURA SOČIJA: Izložba u Ruskom domu u susret Olimpijadi!

Beograd -
Izožbu je svečano otvorio Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji

U Ruskom domu, u organizaciji Udruženja Sinteze samostalnih stvaralaca Srbije i Ruskog doma u Beogradu, svečano je otvorena izložba „Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014.

Izožbu je svečano otvorio ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, gospodin Aleksandar Čepurin. Na manifestaciji su takodje prisustvovali zvanice iz kulturnog i javnog života kao i ruska delegacija čiji će se rad predstaviti tokom programa do 4. februara.

Prema rečima Dragane Stevanović, iz Udruženja Sinteze, izložba ima za cilj predstavljanje u Srbiji nedovoljno poznate arhitekture Sočija, kako kulturnog nasleđa tako i novog ruha Grada.

- Realizacijom ove izložbe želimo da prikažemo rezultate truda ruske države, olimpijskog grada Sočija i ruskih i srpskih učesnika u oblasti arhitekture i građevinarstva, tokom pripreme XXII Zimskih olimpijskih igara – izjavila je Stevanovićeva.

Izložbu je podržalo i preduzeće Classic Style Furniture.- Izuzetno smo počastvovani prisustvom na ovoj manifestaciji. Podržavanjem izložbe „Arhtektura Sočija“ želimo da pokažemo interesovanje za unapređenje poslovnih odnosa Srbije i Rusije. Obzirom na to da smo relativno mladi na srpskom tržištu, cilj nam je da uz dobru strategiju uspostavimo tradicionalan i snažan napredak u našem poslovanju i na taj način doprinesemo ekonomskom prospiritetu. Ujedno, našim prisustvom želimo da utičemo i na produbljvanju kulturne saradnje Srbije i Rusije i da tako ojačamo odnos dve zemlje i povećamo interes za što uspešniju saradnju. U skladu sa našom strategijom i planovima, a cilju kontinuiteta saradnje, vrlo rado ćemo se odazivati rusko-srpskim poslovnim susretima – izjavila je Dragana Petrović, ispred „Classic Style Furniture“, preduzeća koje se bavi proizvodnjom nameštaja od punog prirodnog drveta.

Izložba Arhitektura Sočija, osmišljena je kao celina koju čine četiri ravnopravna segmenta:

1. Arhrazrez 2012/2013. (arhitektura Sočinske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013)2. Umetnička fotografija arhitekture Sočija (autor arh. Oleg Komisarov)3. Soči – olimpijski grad (predstavljanje olimpijskih objekata)4. Srbi – donatori u Sočiju (predstavljanje donacija i donatora).

Posetioci izložbe moći če da vide rezultat srpskih i ruskih arhitekata i građevinara tokom pripreme ZOI. Izložba će trajati do 4. februara 2014. godine. Radno vreme Ruskog doma je radnim danima od 9 do 18 časova i vikendom od 14 do 18 časova. Ulaz slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track