SNS: Sporna rekonstrukcija Bulevara
Foto: Marina Lopičić

Dušan Rafailović, član GO

SNS: Sporna rekonstrukcija Bulevara

Beograd -
U postupku javne nabavke procenjena vrednost rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksnadra bila je 1,41 miljardu dinara dok je ugovorom koji je potpisan sa podizvodjačem ta vrednost podignuta na 1,73 milijardi dinara, kaže Dušan Rafailović

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Dušan Rafailović rekao je da je tokom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksanadra prekršen niz zakona.

"U postupku javne nabavke procenjena vrednost rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksnadra bila je 1,41 miljardu dinara dok je ugovorom koji je potpisan sa podizvodjačem ta vrednost podignuta na 1,73 milijardi dinara da bi nakon konačnog obračuna ta vrednost iznoslia 1,97 milijardi dinara", rekao je Rafailović novinarima.

Rafailović je dodao da "to jasno ukazuje na nenamensko trošenje budžetskih sredstava".

Prema njegovim rečima, u izveštaju Državne revizorske inspekcije(DRI) o završnom računu grada Beograda za 2010. godinu se govori da je došlo do nenamenskog trošenja budzetskih sredstava tokom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksanadra.

"Sam postupak javne nabavke takođe je pod znakom pitanja zbog toga što su samo dva člana komisije potpisala zapisnik o sprovedenoj javnoj nabavci", rekao je Rafailović.

On je kazao i da je toku izvođena građevinskih radova, izvođač radova angažovao veći broj podizvođača koji nisu bili predviđeni ugovorom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja