Antić: Energetska efikasnost vodi do nižih računa
Foto: Nemanja Pančić

Izbori 2014.

Antić: Energetska efikasnost vodi do nižih računa

Beograd -
Sam podatak da će građani koji primene standarde energetske efikasnosti imati za 27 posto manje račune za struju više je nego dovoljan razlog da Beograđani razmišljaju kako da ove standarde primene i u svojoj zgradi ili kući

BEOGRAD - Kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić izjavio je danas da su manji računi za struju i očuvanje toplotne energije veliki motiv za građane i da se Srbija mora ugledati na razvijene nacije Evrope i Amerike, koje insistiraju na energetskoj efikasnosti i uštedama iako su bogatija društva.

"Sam podatak da će građani koji primene standarde energetske efikasnosti imati za 27 posto manje račune za struju više je nego dovoljan razlog da pozovemo sve Beograđane da razmišljaju kako da ove standarde primene i u svojoj zgradi ili kući", rekao je Antić prilikom posete opštini Zvezdara, gde je sa građanima razgovarao na temu energetske efikasnosti.

On je, kako prenosi SPS, rekao da se takvim projektima obezbeđuje potpuna hidro izolacija i dobija se uređeni izgled fasade stambene zgrade, što je važno za grad.

"Kroz promovisanje zaštite životne sredine i energetske štednje, mi u stvari mislimo na dobrobit budućih generacija, koje dolaze posle nas i kojima smo obavezni da ostavimo zdravu vodu, vazduh i zemljište", rekao je on.

Antić je naglasio da će, kad počnu pregovori sa EU o usklađivanju pravne regulative, najkompleksnije oblasti, pored poljoprivrede, biti zaštita životne sredine i energetska efikasnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track