VESIĆ: Izbori u Beogradu primer kako se biraju predstavnici naroda
Foto: AP

Rezultati konačni

VESIĆ: Izbori u Beogradu primer kako se biraju predstavnici naroda

Beograd -
Beogradski izbori uspešno su završeni, da nisu ponovljeni ni na jednom biračkom mestu, niti je bilo prigovora, a svi tehnički problemi rešavani su u hodu, dogovorom podnosilaca izbornih lista, rekao je sekretar Privremenog organa grada Beograda

BEOGRAD- Sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da prigovora na konačne rezultate izbora za Skupštinu grada Beograda nije bilo, da su rezultati konačni i da će do kraja nedelje biti objavljeni u Službenom listu grada Beograda.

Vesić je u pisanoj izjavi konstatovao da su beogradski izbori uspešno završeni, da nisu ponovljeni ni na jednom biračkom mestu, niti je bilo prigovora, a svi tehnički problemi rešavani su u hodu, dogovorom podnosilaca izbornih lista.

"Upravo završeni izbori za Skupštinu grada Beograda su primer kako se predstavnici naroda biraju u demokratskoj zemlji", rekao je Vesić.

U utorak u 19 sati istekao je rok za podnošenje prigovora na konačne rezultate izbora koje je utvrdila Gradska izborna komisija, te se oni smatraju konačnim.

Objavljivanjem rezultata u Službenom listu grada Beograda počinju da teku rokovi za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada, navodi se u saopštenju.

Predsednik Privremenog organa Beograda u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora u Službenom listu saziva konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda.

Rok za za konstitusanje Skupštine je dva meseca od objave rezultata izbora.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada prvo se potvrđuju mandati odbornika, a potom biraju predsednik i sekretar Skupštine.

Kako se navodi, pošto se izvrše te radnje Skupština grada Beograda je konstituisana.

Na konstitutivnoj sednici se bira i zamenik predsednika Skupštine, postavlja zamenik sekretara Skupštine i biraju se članovi Administrativno-mandatne komisije.

Skupština je dužna da izabere gradonačelnika i Gradsko veće u roku od mesec od dana svog konstituisanja.

Vesić dodaje da je u čitavom izbornom procesu u Beogradu aktivno učestvovalo gotovo 20.000 ljudi, a da su izbori sprovedeni uz kompletnu koordinaciju rada svih službi, bez nepravilnosti i bez problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track