Aleksandar Popović: Neću ući u vlast u Beogradu

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije

Aleksandar Popović: Neću ući u vlast u Beogradu

Beograd -
Bio sam kandidat DSS-a za gradonačelnika, nisam dobio dovoljno veliki broj glasova, bilo bi me sramota, rekao je Popović

BEOGRAD - Vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović izjavio je da još nije bilo razgovora o formiranju gradske vlasti u Beogradu, ali je otpisao mogućnost da on prihvati neku funkciju u glavnom gradu.

"Bio sam kandidat DSS-a za gradonačelnika, nisam dobio dovoljno veliki broj glasova, bilo bi me sramota. Znam da je tu reč čudno koristiti u politici u Srbiji, ali je tako", rekao je Popović.

On je istakao da je za njegovu partiju jedino važan "dogovor oko politike i poslova koji se moraju obaviti", i da su ti poslovi navedeni u Programu DSS za Beograd.

Popović je kazao da će izborna skupština DSS biti održana do kraja godine, ali da će tačan datum zavisiti od toga da li će biti raspisani vanredni izbori u Vojvodini, kao i od "drugih događaja u zemlji".

Upitan da li bi prihvatio kandidaturu za predsednika stranke, Popović je odgovorio da o tome ne razmišlja i da sve slobodno vreme i energiju posvećuje konsolidaciji stranke nakon "izbornog šoka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track