KLIZIŠTA U BEOGRADU: Ugroženi Karaburma, Mirijevo, Veliko Selo...

Aktivirana od poplava

KLIZIŠTA U BEOGRADU: Ugroženi Karaburma, Mirijevo, Veliko Selo...

Beograd -
Grad Beograd ima urađen katastar klizišta, to je baza podataka u kojoj su registrovana sva klizišta na području Beograda, a njih je preko 1.000, kazao je Petar Lokin iz Gradskog štaba za klizišta

BEOGRAD - U narednih sedam do 10 dana imaćemo tačne podatke o klizištima aktiviranim na području Beograda, izjavio je Petar Lokin iz Gradskog štaba za klizišta.

Lokin je rekao da na području grada Beograda ima preko 1.000 klizišta, ali i dodao da se svako klizište može sanirati.

Grad Beograd ima urađen katastar klizišta, to je baza podataka u kojoj su registrovana sva klizišta na području Beograda, a njih je preko 1.000, kazao je Lokin, navodeći da su se neka od njih aktivirala i da je zadatak Koordinacionog tima da se vidi šta je i koliko se aktiviralo.

U našoj zemlji, kako je istakao, najveća klizišta su na desnoj obali Dunava i Save. "Na desnoj obali Save to su mesta Duboko i Umka, a što se tiče Dunava, od Fruške gore, kod mosta na Beški, odavde pa sve do Đerdapa... Mirijevo, Veliko Selo, Karaburma u Beogradu imaju klizišta... Celo Smederevo je na klizištima", rekao je Lokin.

Prema njegovim rečima, u Grockoj su neka klizišta aktivirana, na Karaburmi, na Slanačkom putu..."Imaćemo sastanak sutra sa predstavnicima svih opština, pa ćemo nakon toga imati detaljne informacije...

"Ti timovi će da obiđu sva ova klizišta, da se vidi šta ugrožavaju, šta ih je izazvalo... Ja sam bio danas na Mirijevu, jedna cev je pukla i dovela do klizišta, a na nekoliko metara je soliter... Dakle, ugrožen je objekat iza klizišta, tu se mora brzo uraditi sanacija, da se teren stabilizuje", dodao je Lokin.

To je, kako je objasnio, druga vrsta klizišta u odnosu na ona u Malom Zvorniku ili Krupnju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali doneo je rešenje kojim se formira Koordinacioni tim za praćenje stanja na klizištima na teritoriji grada Beograda, a za predsednika tog tela postavljen je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Tim je danas održao prvi sastanak, na kome je dogovoreno da stručno operativni timovi gradskih opština do sutra ujutru, pripreme izveštaje o evidentiranim klizištima na svojoj teritoriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track