MALI S VUKOVIMA: Gradonačelniku dres od srpskog saveza američkog fudbala
Foto: Tanjug

Beograd će pomoći malim sportovima

MALI S VUKOVIMA: Gradonačelniku dres od srpskog saveza američkog fudbala

Beograd -
Istakao da se američki fudbal u Srbiji i ne može smatrati malim sportom s obzirom na to da ima tridesetak klubova i 2.000 aktivnih igrača
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas delegaciju Srpske asocijacije američkog fudbala i tom prilikom naveo da grad Beograd želi da pomogne što većem broju malih sportova, odnosno onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi.

Mali je istakao da se američki fudbal u Srbiji i ne može smatrati malim sportom s obzirom na to da ima tridesetak klubova i 2.000 aktivnih igrača. "Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji, odnosno ima 10 godina od kada aktivno postoji u našoj zemlji, ali su već postignuti veliki uspesi", rekao je gradonačelnik u Starom dvoru.

On je naglasio da je ova godina prekretnica za taj sport jer su Beogradski vukovi osvojili drugo mesto u finalu IFEF lige šampiona u Francuskoj, dok je Goran Nišavić izabran za predsednika Međunarodne evropske federacije američkog fudbala.

"Čestitam Beogradskim vukovima koji su u poslednjih 20 sekundi izgubili u finalu, ali pokazali da imamo ekipu za najviše domete i da taj sport dobija na atraktivnosti i popularnosti u Srbiji", rekao je Mali.Grad Beograd će, dodao je, shodno svojim mogućnostima finansijski podržati uspeh Vukova i pomoći koliko može, a ako bude novca u budžetu sledeće godine će pomoći ne samo američki fudbal nego i sve ostale sportove.

Mali je dodao i da će grad podržati inicijativu da se fajnal for američkog fudbala održi u Beogradu što će, ako do toga dođe, doprineti promociji i sporta i srpske prestonice. Nišavić se zahvalio na pomoći za odlazak u Francusku navodeći da je funkcija na koju je izabran velika čast i odgovornost jer predstavlja zemlju i grad iz koga dolazi.

Predstavnici Beogradskih vukova poklonili su gradonačelniku dres sa brojem 1. Sastanku su prisustvovali i predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević i kapiten Vukova Marko Bateš i sekretar za sport Slavko Gak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track