Vesić: Od septembra obnavljamo fasade u Beogradu

Gradski menadžer

Vesić: Od septembra obnavljamo fasade u Beogradu

Beograd -
Zajedno sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture priprema se akcija kako bi se za više od 80 fasada koje su pod zaštitom države uradili projekti za obnovu, naveo je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će prioritet u Beogradu u narednom periodu, pored velikih infrastrukturnih radova, biti i sređivanje kompletnog izgleda Beograda, a već početkom septembra biće pozvani donatori da pomognu u obnavljanju prvih 10 fasada.

"Zajedno sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture priprema se akcija kako bi se za više od 80 fasada koje su pod zaštitom države uradili projekti za obnovu. Početkom septembra objavićemo oglas u kojem ćemo pozvati donatore da pomognu u obnavljanju prvih deset fasada", najavio je, kako se navodi u saopštenju, gradski menadžer.

Grad Beograd prvi put popisuje svoju imovinu kako bi znao šta je sve u njegovom vlasništvu, istakao je gradski menadžer.

"To je veoma važno da bi ono što je potrebno i ostalo vlasništvo grada. Ono što nije potrebno, poput mnogobrojnih stanova, poslovnog prostora, pa čak i zgrada biće prodato. Primera radi, grad Beograd je vlasnik jedne vile na Bledu, dva odmarališta na Hvaru, nekoliko objekata u Ljigu i na planinama Srbije, kao i mnogo sličnih objekata na prostoru bivše Jugoslavije", rekao jeVesić.

On je dodao da je prodaja nepotrebne imovine jedan od načina da se smanji nasleđeni deficit u gradskom budžetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja