PUCNJAVA: Ranjen mladić u Nemanjinoj ulici!
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

PUCNJAVA: Ranjen mladić u Nemanjinoj ulici!

Beograd -
On je zadobio prostrelnu ranu ispod desne ključne kosti, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura

BEOGRAD - Mladić star oko 25 godina ranjen je iz vatrenog oružja jutros oko 04.40 časova u Nemanjinoj ulici 9 u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

On je zadobio prostrelnu ranu ispod desne ključne kosti, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura.

Dve osobe su lakše povređene u udesu koji se dogodio oko 22 časa na Pančevačkom mostu, istakla je portparol Hitne pomoći. Devojka stara oko 20 godina zadobila je istezanje vrata i povredu leđa, a muškarac star 31 godinu zadobio je istezanje vrata i povrede desnog kuka i desne potkolenice, kazala je Macura i dodala da su oboje prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 123 intervencije od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 247 intervencija od kojih 37 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Ukazujući da su se lekarima noćas najčešće obraćali srčani bolesnici, Macura je savetovala da se pričuvaju srčani pacijenti i osobe sa lošom cirkulacijom. Portparol Hitne pomoći je savetovala i adekvatno oblačenje, kao i uzimanje vitamina, čajeva, vode i tečnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja