VESIĆ: U akciji čišćenja Beograda odneto 550 kubika smeća
Foto: Fonet

Uklanjani i grafiti

VESIĆ: U akciji čišćenja Beograda odneto 550 kubika smeća

Beograd -
Gradski menadžer je istakao da se radilo na raznim lokacijama, kao što je Ulica Save Maškovića, na Trošarini, da su pokrivene sve gradske opštine, a da će se danas raditi u Radničkoj ulici, gde počinje akcija, u prisustvu gradonačelnika

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u akciji čišćenja u Beogradu potpuno očišćeno 17 lokacija, da je odneto 550 kubika smeća i oko 10 tona papira i da je očišćeno oko 6.000 kvadratnih metara zidova od grafita.

Vesić je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je juče počela akcija čišćenja na 20 lokacija u kojoj je učestvovalo oko 450 radnika komunalnih preduzeća, oko 260 volontera i oko 80 vozila.

Gradski menadžer je istakao da se radilo na raznim lokacijama, kao što je Ulica Save Maškovića, na Trošarini, da su "pokrivene" sve gradske opštine, a da će se danas raditi u Radničkoj ulici, gde počinje akcija, u prisustvu gradonačelnika.

Vesić je rekao da su prikupljeni podaci o svim divljim deponijama, potocima punim đubreta i o drugim komunalnim problemima i da će čišćenje biti tokom aprila.

Gradski menažder je najavio da će se raditi sa mnogo volontera, skupštinama stanara i građanima, da je sačinjen popis takvih mesta, da će biti postavljene kamere i da će se kažnjavati kompanije koje to rade.

Vesić je istakao da je podeljeno nekoliko hiljada kesa građanima kojima se daju i kante i da će tim građanima koji to budu radili i izvršili reciklažu, biti umanjivani računi za nošenje smeća.

On je najavio da će ove godine početi uvođenje kontejnera i proces preuzimanja deponije u Vinči i da će do kraja godine će biti izabrana kompanija, koja će pobediti na tenderu i upravljati deponijom, što će značiti da će početi reciklaža smeća.

Napraviće se fabrike za reciklažu, proizvodiće se struje iz đubreta, radiće se toplotna energija, a sortiraće se unapred otpad kako bi se otkupljivao, najavio je Vesić.

Vesić je najavio da će se polako menjati ružni i nasleđeni kontejneri, jer su jako slabog kvaliteta, "reciklažnim ostrvima".

Gradski menažder je dodao da je Studentski park bio u lošem stanju, zbog čega je posečena 21 sadnica, umesto kojih su zasađene 53 nove sadnice.

( Tanjug/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track