Veselinović: Beograđani, voda nije poskupela iznenada, ali ipak izvinite!
Foto: Beta

Generalni direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija

Veselinović: Beograđani, voda nije poskupela iznenada, ali ipak izvinite!

Beograd -
Građani nisu bili obavešteni, ali se ubuduće takvi propusti ne smeju dešavati, kaže prvi čovek Vodovoda

BEOGRAD - Generalni direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović izjavio je danas da odluka o poskupljenju vode nije doneta iznenada.

On se izvinio građanima Beograda jer nisu bili obavešteni pre poskupljenja da su gradski odbornici doneli tu odluku.

"Ubuduće se takvi propusti ne smeju dešavati. Što se tiče same odluke o korekciji ona je bila opravdana i mislim da to mišljenje deli većina građana jer Beograd ima bolje snabdevanje vodom u vreme ovih vrućina od mnogih evropskoh prestonica", rekao je on. Kako je preneo gradski servis Beoinfo, Veselinović je istakao da je odluka o poskuljenju vode bila planirana još prošle godine i da je javnost bila upoznata sa njom jer je bila objavljena u Službenom listu. Naveo je da nova cena vode i za odvođenje otpadnih voda, koja je viša za pet odsto u odnosnu na prethodnu, predstavlja samo godišnje usklađivanje sa rastom troškova života i u skladu je sa preporukom Vlade Srbije o korekciji cena komunalnih usluga.

Korekcija cene od 1. jula ove godine, prema njegovim rečima bila je predviđena Programom poslovanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koji su usvojili odbornici Skupštine grada Beograda 30. decembra 2014. godine. "Odbornici Skupštine grada Beograda tu korekciju su potvrdili rebalansom programa poslovanja za 2015. godinu na sednici od 2. aprila 2015. godine. U skladu sa tim odlukama Skupštine grada Beograda, odluku je doneo Nadozorni odbor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, a saglasnost su dale sve nadležne gradske institucije", rekao je Veselinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track