MALI SA DASOM: Podrška za Paradu ponosa i pohvala za odnos prema migrantima
Foto: Beoinfo

Beograd - grad za primer

MALI SA DASOM: Podrška za Paradu ponosa i pohvala za odnos prema migrantima

Beograd -
Ambasador Belgije je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su se Beograd i Srbija poneli po pitanju privremenog zbrinjavanja migranata i pohvalio saradnju grada sa nevladinim organizacijama po ovom pitanju

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Belgije Leom Dasom o migranatima i njihovom privremenom smeštaju u Beogradu, kao i o spremnosti gradskih službi da pomognu realizovanje Parade ponosa, ukoliko se održi.

Ambasador je, kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su se Beograd i Srbija poneli po pitanju privremenog zbrinjavanja migranata i pohvalio saradnju grada sa nevladinim organizacijama po ovom pitanju.

Gradonačelnik je istakao da su sve komunalne službe 24 časa na terenu kako bi se održao komunalni i svaki drugi red, da je Beograd organizovao Info-pult i volontere, kao i da su postavljeni šatori za animaciju dece i da se redovno dostavljaju hrana i piće.

Mali je rekao da ne može do kraja da razume situaciju u Mađarskoj i Hrvatskoj po pitanju migranata i zapitao se kako je moguće da je Srbija na dostojanstven način mogla da se bori sa migrantskom krizom, a da to ne mogu i druge države u okruženju.

On je podsetio da je Grad ponudio nekoliko lokacija za izgradnju Privremenog prihvatnog centra za migrante i da će dati sve potrebne dozvole, a trenutno je na državi da odluči na kojoj će od tih lokacija van centra grada biti realizvan ovaj projekat.

Grad čini sve što može, u skladu sa svojim nadležnostima, ali ovo treba da bude zajednički napor Evrope i Srbije, ocenio je gradonačelnik Beograda.

Ambasador se zahvalio gradonačelniku na podršci koju je više puta iskazivao u medijima pripadnicima LGBT populacije i pohvalio učešće gradonačelnika na prošlogodišnjoj Paradi ponosa. Mali je naglasio da je Beograd otvoren grad, što se vidi i po podršci koju daje migrantima i pripadnicima manjinskih grupa.

Sagovornici su se saglasili da će pružiti podršku projektu rekonstrukcije neke od ulica na opštini Stari grad, koji je iniciran od strane jedne od centralnih belgijskih opština, kao i podršku realizaciji projekta Bel hospis - projekat smeštaja nege i zbrinjavanja obolelih od raka u finalnoj fazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track