MALI O PARADI PONOSA I MIGRANTIMA: Beograd je moderan i otvoreni grad
Foto: Nemanja Pančić

Slika demokratske srbije

MALI O PARADI PONOSA I MIGRANTIMA: Beograd je moderan i otvoreni grad

Beograd -
Mali je rekao da je cilj da se u gradu ne pravi nikakva diskriminacija, ni po verskoj, ni po rasnoj, ni po seksualnoj osnovi i da je bila opuštenija atmosfera i pored toga što je bilo dosta policije

BEOGRAD - Beograd je otvoren i moderan grad, koji poštuje ljudska prava i različitost, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, povodom manifestacija "Parada ponosa" i skupa "Ponos trans osoba", koje su u nedelju održane u prestonici Srbije.

Mali je na TV Pink rekao da je cilj da se u gradu ne pravi nikakva diskriminacija, ni po verskoj, ni po rasnoj, ni po seksualnoj osnovi i da je bila opuštenija atmosfera i pored toga što je bilo dosta policije.

"Neka bude moja želja za narednu godinu, ukoliko se desi Parada ponosa, da bude manje policije, a više građana koji će šetati", istakao je Mali i ocenio "svi smo se osećali sigurno, bezbedno".

Gradonačelnik Beograda smatra da je to slika demokratske Srbije, koja se menja i polako postaje normalna zemlja i da je važno da tom prilikom budu prisutni predstavnici svih struktura društva. Govoreći o izbeglicama, Mali je rekao da se nada da će se vrlo brzo naći rešenje za prihvatni centar.

"U Beogradu smo pokazali da smo pravi domaćini. Stalno se trudimo da maksimalno olakšamo boravak tih migranata, dok su ovde u Beogradu", istakao je Mali.

Prošle sedmice formiran je info pult na kojem volonteri na stranim jezicima daju informacije koje su potrebne migrantima, rekao je Mali i dodao da migranti u Beogradu ne ostanu duže od dan i po do dva dana.

Mali je zahvalio velikom broju Beograđana i nevladinim organizacijama koje migrantima svakodnevno pružaju podršku, hranu, vodu, odeću i obuću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track