MALI O BEOGRADU NA VODI: U nedelju postavljamo kamen temeljac, počinje izgradnja
Foto: Beoinfo

Stotine radnika počinje s radom

MALI O BEOGRADU NA VODI: U nedelju postavljamo kamen temeljac, počinje izgradnja

Beograd -
Mali je kazao da je reč o početku izgradnje dveju stambenih kula površine oko 60.000 kvadratnih metara, a da prodaja stanova počinje 3. oktobra. Tada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura, da će u prve dve stambene kule biti 296 stanova

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je danas da će u nedelju 27. septembra postavljanjem kamena temeljca početi realizacija projekta "Beograd na vodi".

Mali je na TV Pink kazao da je reč o početku izgradnje dveju stambenih kula površine oko 60.000 kvadratnih metara, a da prodaja stanova počinje 3. oktobra. Tada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura, da će u prve dve stambene kule biti 296 stanova, a više od 6.000 kupaca već se prijavilo za te stanove, precizirao je Mali.

Mali je najavio da već 28. septembra očekuje "10, 15, 20, 30 mašina i stotine radnika koji će tamo raditi kao mravi", jer je rok za završetak prvih dveju stambenih zgrada dve i po godine.

Gradonačelnik Beograda je ukazao da je to šansa za domaću građevinsku industriju, privredu i sve prateće industrije i da su prioritet nova radna mesta. Mali je najavio da bi potom, kako se projekti budu završavali, krenula izgradnja i ostalih zgrada, velike kule, tržnog centra, hotela i poslovne zgrade.

Gradonačelnik Beograda je izrazio nadu da će do kraja godine biti postavljen i kamen temeljac i za visoku kulu i dodao da je reč o objektu od 70.000 kvadratnih metara.

"Neka bude i prvi kvartal naredne godine, ali to je sada pitanje meseci", dodao je Mali. Govoreći o toj "prvoj A fazi", Mali je precizirao da je reč o šest objekata površine oko 300.000 kvadratnim metara, a da je vrednost tih investicija oko 300 miliona evra.

Do 31. decembra 2019. godine Vlada Srbije i grad Beograd preuzeli su obavezu da rasčiste preostali deo Savskog amfiteatra, odnosno da bude izmeštena postojeća Železnička stanica na novu lokaciju Prokop, najavio je Mali.

Izgradnja u drugoj fazi podrazumeva preostalih 1,7 miliona kvadratnih metara, što poslovnog, što stambenog, što komercijalnog prostora, najavio je gradonačelnik Beograda.

Mali je dodao da je "Beograd na vodi" najveći investicioni projekat u ovom delu Evrope, koji će biti zamajac privrednog rasta, pokrenuti građevinsku industriju i doneti nova radna mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track