SINIŠA MALI: Pionirski grad ponovo postaje mesto kakvo pamtimo iz našeg detinjstva
Foto: Beoinfo

Objektu vraćen stari sjaj

SINIŠA MALI: Pionirski grad ponovo postaje mesto kakvo pamtimo iz našeg detinjstva

Beograd -
Na ovom prostoru deca danas mogu maksimalno da koriste sve kapacitete koji su im na raspolaganju, bilo da je reč o sportskim, edukativnim ili kulturnim manifestacijama. Ovde se sada organizuju brojne radionice za decu u kojima oni stiču nova znanja i veštine, druže se i sklapaju nova prijateljstva, rekao je gradonačelnik

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad” koji je nedavno rekonstruisan i na simboličan način ponovo vraćen deci kojoj je i namenjen i uverio se da ovaj centar itekako vraća stari sjaj.

Direktor centra Ljubomir Jovanović upoznao ga je sa onim što je do sada urađeno, kao i budućim planovima i projektima koji će pomoći da ova ustanova omogući deci da se ovde bave sportom, da se druže, obrazuju i na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme.

Gradonačelnik je podsetio da je ovo mesto godinama bilo zapušteno, da se nalazilo u katastrofalnom stanju i ogromnim dugovima koje je ova gradska vlast uspela više nego da prepolovi, ali i da uloži dodatna sredstva u njegovu rekonstrukciju.

– Na ovom prostoru deca danas mogu maksimalno da koriste sve kapacitete koji su im na raspolaganju, bilo da je reč o sportskim, edukativnim ili kulturnim manifestacijama. Ovde se sada organizuju brojne radionice za decu u kojima oni stiču nova znanja i veštine, druže se i sklapaju nova prijateljstva. Da bi ova ustanova, koja je građena za decu i zbog dece, ponovo postala mesto njihovog okupljanja svi objekti „Pionirskog grada” biće ili obnovljeni ili ponovo izgrađeni, a svi sportski tereni i staze rekonstruisani – rekao je Siniša Mali i najavio da će gradskom odlukom ubuduće Centar dečjih letovališta Grada Beograda i SRC „Pionirski grad” biti jedinstvena ustanova u kojoj će deca moći da borave, odnosno letuju i zimuju ili provode svoje slobodno vreme.

Ljubomir Jovanović je naglasio da je SRC „Pionirski grad” gradska kuća i veliki deo programa namenjen mladima se upravo ovde sprovodi. To su sportske aktivnosti, kao što su škole fudbala, odbojke, košarke, rukometa, ali i kreativne i muzičke radionice. Program je vrlo raznovrstan i bogat.

– Uporedo sa tim „Pionirski grad” ponovo se povezuje sa drugim gradskim ustanovama i institucijama, kao što je Zoološki vrt, Dečji kulturni centar Beograda ili „Beogradska tvrđava” i zajedno realizujemo neke programe. Vraćaju se i neke davnašnje sportske manifestacije, kao što je na primer „Trka za srećnije detinjstvo” – istakao je Ljubomir Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track