VUČIĆ U SOFIJI Borisov: Bugarska, Srbija i Rumunija zatvoriće granice ako to učini i Nemačka!
Foto: Tanjug Printscreen

Premijeri trilaterale o migrantima

VUČIĆ U SOFIJI Borisov: Bugarska, Srbija i Rumunija zatvoriće granice ako to učini i Nemačka!

Politika -
Naše tri zemlje su spremne, ako Nemačka i Austrija zatvore svoje granice, da ne dozvole da naše zemlje postanu tampon zona. Mi smo spremni da zatvorimo svoje granice", kazao je Bugarin posle sastanka sa premijerima Srbije i Rumunije

SOFIJA - Bugarska, Srbija i Rumunija spremne su da zatvore svoje granice ukoliko to učine Nemačka i Austrija kako bi spreciile dolazak izbeglica, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

"Naše tri zemlje su spremne, ako Nemačka i Austrija zatvore svoje granice, da ne dozvole da naše zemlje postanu tampon zona. Mi smo spremni da zatvorimo svoje granice", kazao je, prema Rojtersu, Borisov, posle sastanka sa premijerima Srbije i Rumunije. Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker sazvao je za nedelju Samit u Briselu, sa željom, kako je rekao, da se grupa lidera EU dogovori o kratkoročnim merama za rešavanje krize migranata na zapadnom Balkanu.

U Sofiji je danas održan trilaterlani sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovom i Viktorom Pontom. Teme sastanka, čiji domaćin je bugarski premijer, su ekonomska i politička saradnja, kao i saradnja po pitanju migrantske krize, u okviru Krajovske trojke, koju čine Srbija, Bugarska i Rumunija, saopštila je ranije vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Pres služba bugarske Vlade takođe je u susret sastanku najavila da će trojica premijera razgovarati o migrantskoj krizi i njenom uticaju na balkanske države, kao i pitanjima saradnje u oblasti infrastrukture i energetike.Vučić: Srbija, Bugarska i Rumunija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa premijerima Bugarske i Rumunije, Bojkom Borisovim i Viktorom Pontom dogovorio da jedni druge pomažu i imaju zajednički stav i incijative za rešavanje migratske krize.

"Sve stavove koje naše tri zemlje donesu, Srbija će u poptunosti sprovoditi u delo, mi smo lojaln partener i dobre komšije", rekao je Vučić u Sofiji, gde je održan trilateralni sastanak. Vučić je istakao da su odnosi tri zemlje dobori, ali da se mogu podići na još viši nivo, posebno kada je u pitanju ekonomska saradnja. On je kazao da je sa Borisovim i Pontom razgovarao i o pitanjima iz oblasti energetike, a posebno o snabdevanju gasom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track