Prijem za učenike dizajnerskih škola Beograda i Trsta
Foto: Beoinfo

Prijem

Prijem za učenike dizajnerskih škola Beograda i Trsta

Beograd -
Saradnja je veoma značajna, pre svega jer je Dizajnerska škola u Beogradu inicijator Mreže škola u Centralnoj Evropi

BEOGRAD - Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika, primila je u Starom dvoru studente i profesore liceja „Nordio” iz Trsta i beogradske Škole za dizajn, učesnike međunarodne razmene u okviru Mreže umetničkih škola Centralne Evrope.

– Ovakva saradnja je veoma značajna, pre svega jer je Dizajnerska škola u Beogradu inicijator Mreže škola u Centralnoj Evropi. Učenici ove škole su već dva puta posetili Trst, imali zajedničku izložbu, a sada su domaćini svojim drugarima iz Trsta. Za decu je važno da stiču nova iskustva i nova prijateljstva, vide i saznaju kulturu i umetnost drugih zemalja i sigurna sam da će to uticati na njihov dalji umetnički razvoj – rekla je Tatjana Pašić.

Roberto Ćireli, profesor liceja „Nordio”, koji je sa svojim kolegom Antonijom Volpićelijem doveo tršćanske đake u Beograd kazao je da je impresioniran dočekom svojih beogradskih kolega, koje je predvodila direktorka Jelena Medaković i da je ovo najbolji način za upoznavanje đaka.

– Mi smo želeli da dođemo do srca ljudi u Beogradu i Srbiji i mislim da smo u tome uspeli. Radeći kao tim sa našim kolegama iz Beograda, činimo sve što je u našoj moći da ova saradnja bude nastavljena i u budućnosti, što je cilj svih nas koji radimo u okviru Mreže umetničkih škola Centralne Evrope – rekao je profesor Ćireli.

Gosti iz Trsta i njihovi beogradski domaćini su, nakon zvaničnog prijema, imali priliku da, u pratnji stručnog vodiča Turističke organizacije Beograda, obiđu zdanje Starog dvora i pogledaju postavku Narodnog muzeja u holu zgrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track