6 nogu u Prirodnjačkom muzeju
Foto: GLAS

Izložba insekata

6 nogu u Prirodnjačkom muzeju

Beograd -
Insekti su uglavnom omraženi i potcenjeni organizmi koji žive svuda oko nas, ali i u nama

BEOGRAD - U Prirodnjačkom muzeju na Kalemegdanu u petak, 4. maja, biće otvorena neobična izložba insekata pod nazivom "6 nogu" autora i entomologa Miloša Jovića.

Reč je o neobičnoj izložbi zamišljenoj kao jednostavan i prijemčiv vodič za kroz svet insekata. Insekti su, kako navodi muzej u najavi, uglavnom, omraženi i potcenjeni organizmi koji žive svuda oko nas, ali i u nama.

Ni mrava zgazili!Ovom izložbom Prirodnjački muzej želi da svet insekata posetiocima učini bližim, razumljivijim i manje zastražujućim kroz primere koji se vezuju za naše zablude, asocijacije i strahove.Iz muzeja poručuju da na izložbi neće biti ni jednog jedinog pravog insekta, a tokom priprema ni mrav nije zgažen.

Dame, gospoda, sportisti, radnici...

Razne vrste insekata prikazane su modelima od koji su neki veliki do pola metra, a drugi staju u šaku. Izložbu čini 46 modela insekata koji žive u vodi, na kopnu, u zemlji, kućnim uslovima, vazduhu.Insekti su predstavljeni veoma slično ljudima, kao "dame i gospoda", "sportisti ili radnici", "sustanari ili rekreativci".Izložba će biti otvorena do kraja oktobra, a namenjena je posetiocima svih uzrasta, a posebno najmlađima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track