MALI O NOVOM BUDŽETU: Grad se u 2016. neće zadužiti nijedan dinar
Foto: Drgana Udovičić

Predstavljanje rezultata gradske vlasti

MALI O NOVOM BUDŽETU: Grad se u 2016. neće zadužiti nijedan dinar

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je u ovoj godini budžetski deficit gotovo prepolovljen, a da u narednoj godini neće biti podignut nijedan dinar kredita.

Gradonačelnik je na predstavljanju rezultata gradske uprave u 2015. i planova za 2016. godinu najavio da će na proleće početi prvi radovi iznad zemlje na projektu Beograd na vodi.

Beograd će postati investiciona prestonica u 2016. godini, rekao je Mali i najavio velika ulaganja u infrastrukturu, kao i u razvoj malih i srednjih preduzeća. Javne finansije grada su sada uredjene, bužetski deficit je sa 20 odsto smanjen na osam odsto, a plan je da u narednoj godini bude pet odsto, rekao je Mali.

"Zatekli smo dug od milijardu i 100 miliona evra, i 14 milijardi dospelih a nenaplaćenih obaveza", kazao je Mali i dodao da je 21 miliona duga vraćeno.

Kao uspeh, napomenuo je i uredjenost finansija u javno komunalnim preduzećima u kojima su zatečene dve mliijarde duga. Prema njegovim rečima, ta preduzeća sada beleže dobit od 1,7 milijardi dinara.

Mali je naveo i da su u Beogradu protekle godine izdate dozvole za izgradju 400.000 kvadratnih metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track