VESIĆ: Obilaznica oko Pupinovog mosta je deo velikih investicija Vlade Srbije
Foto: Beobild

Olakšan život građanima Beograda

VESIĆ: Obilaznica oko Pupinovog mosta je deo velikih investicija Vlade Srbije

Beograd -
BEOGRAD - Ulaganjem u putnu infrastrukturu Vlada Srbije omogućava razvoj cele zemlje, kao i glavnog grada, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i istakao da je izgradnja pristupne saobraćajnice do Pupinovog mosta velika republička investicija.

"Ta republička investicija je bitna jer se u većem delu nalazi na teritoriji Beograda i građanima prestonice omogućava da od Pančevačkog puta do Zemuna stižu za samo 25 minuta", ukazao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Kako je istakao, ta izgradnja obilaznice je samo deo velikih investicija Vlade Srbije u puteve.

"Vlada je samo ove godine uradila 98 kilometara auto-puteva širom Srbije, dok je naredne u planu da se napravi novih 91 kilometara auto-puta.

U peridu od aprila 2014. do aprila 2017. godine biće urađeno više puteva nego za proteklih 48 godina, što govori koliko se radi", istakao je Vesić. On je najavio da će premijer Aleksandar Vučić u sredu otvoriti 23 kilometra auto-puta od Niša prema bugarskoj granici gde se, kako je naglasio, 40 godina ništa nije radilo.

"Trenutno se na toj deonici radi 86 kilometara auto-puta, dok je 23 završeno. Radi se i 86 mostova, od kojih je njih 67 završeno, a 19 se trenutno radi. Takođe, urađeno je i pet tunela", rekao je Vesić.

On je ocenio da se izgradnjom putne infrastrukture razvija cela Srbija "jer ako iz Beograda može da se stigne do Gornjeg Milanovca za 40 minuta, ili Kraljeva i Čačka za sat i nešto onda se otvara mogućnost za pokretanje proizvodnjih pogona ili razvoja turizma u tim mestima". Zbog toga su, kako je ukazao gradski menadzer, putna i železnička infrastrktura veoma važne za ravnomerni razvoj države.

Govoreći o projektu "Beograd na vodi", Vesić je rekao da je to najveća republička investicija koja treba u potpunosti da promeni razvoj Beograda, ali i cele Srbije. Investicija od 3,5 milijarde evra, kako je rekao, trenutno predstavlja najveću investiciju tog tipa u Evropi.

"Trenutno se rade temelji i dinamika radova teče po planu. Tokom naredne godine građani će imati priliku da vide izgled prvih građevina na prostoru Savamale", najavio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track