VESIĆ: Beograd spreman za ledene dane
Foto: Beoinfo

Uoči najavljenog naglog zahlađenja

VESIĆ: Beograd spreman za ledene dane

Beograd -
Grad Beograd spreman je za predstojeće ledene dane i najavljene padavine, poručili su danas gradski čelnici i direktori javno-komunalnih preduzeća nakon zajedničkog sastanka.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da će od večeras 150 vozila Beograd puta biti na ulici, kao i oko 50 vozila drugih preduzeća, ali i 200 radnika Beograd puta i oko 1.200 zaposlenih u drugim JKP.

Prvo će biti čišćene ulice prvog prioriteta, jer ne sme da stane nijedna linija gradskog prevoza, a zatim i ulice drugog i trećeg prioriteta, naglašeno je.

"Beograd je potpuno spreman, čeka nas sedam ledenih dana, biće i većin padavina praćenih vetrom i zajedno moramo da izđemo iz ove situacije, Grad, javne službe i građani", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da se već noćas očekuju padavine, uz veoma niske temperature, pa je veoma opasno što će se stvarati poledica, čaik i ako padavine ne budu velike. Velike padavine, praćene vetrom, se očekuju od nedelje i naredne sedmice, uz veoma niske temperature, istakao je Vesić, podsetivši da je upravo vetar pravio putarim problem prilikom prošlog snežnog talasa.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Veoma jak vetar je nanosio sneg nakon što su ga radnici čistili i to će opet biti problem, pa će intenzitet čišćenja zavisiti isključivo od vremenskih uslova", rekao ej Vesić.

On je dodao da su sve opštine dobile nalog da budu u stalnom zasedanju, jer nadležni žele da u svakom trenutku znaju da li se negde desio neki problem.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da je uvedeno 24-očasovno dežurstvo u svim preduzećima, kao i smenski rad od po 12 sati. Sva mehanizacija je remontovana i spremna i ima dovoljne količine soli i kalcijum hlorida, dodao je Nikodijević.

"Ne možemo da utičemo na vremenske prilike, ali moramo koordinirati kako bismo što pre olakšali život građanima", rekao je Nikodijevć.

On je dodao da je važno da građani postupaju po uputstvima zimskih službi i čiste ispred svojih kuća, kao i da je opštinama podeljeno 477 kilograma soli.

Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Beograda Slobodan Šolević kazao je da je inspekciji i Komunalnoj policiji naređeno da kontrolišu nivo očišćenošti u zonama koje su najfrekventnije i najrizičnije, oko vrtića, škola i bolnica.

Na operativnom sastanku u "Beograd putu", prisustvovali su gotovo svi direktori javno-komunalnih preduzeća.

Za vikend i narednu nedelju najavljene su veoma niske temperature i nove padavine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track