MALI: Ulaganjem u Beogradski zoološki vrt privlačimo nove posetioce
Foto: Beoinfo

Radovi na pingvinarijumu

MALI: Ulaganjem u Beogradski zoološki vrt privlačimo nove posetioce

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Beogradski zoološki vrt i razgovarao sa novim direktorom ovog preduzeća Srboljubom Aleksićem. Oni su ovom prilikom obišli radove na pingvinarijumu, koji će biti završeni do kraja leta.

Siniša Mali je rekao da je Beogradski zoološki vrt jedno od najlepših mesta u gradu i dodao da je on danas obogađen novim stanovnicima, a to su dva irvasa.

- Ove godine ćemo u zoološkom vrtu uraditi nekoliko važnih stvari, na prvom mestu je pingvinarijum koji će biti izgrađen do kraja leta, a dobićemo i šest pingvina iz zoološkog vrta u Segedinu. Projekat pingivarijuma je izložen u zoo vrtu i svaki posetilac može da vidi kako će on izgledati.

Želimo i da sredimo kavez u kome su velike ptice, kao i ogradu gde su medvedi. Dakle, želimo da ovaj deo grada bude lep i prijatan i za roditelje i decu – istakao je Mali i dodao da Beogradski zoološki vrt godišnje poseti više od 350.000 ljudi, zbog čega ovaj deo grada i zaslužuje da bude najlepši.

Mi ćemo se truditi, naveo je gradonačelnik, zajedno sa donatorima i novcem kojim imamo u budžetu, da ovaj prostor stalno ulepšavamo i uređujemo.

Događaju su prisustvovali i sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor Beokom servisa Darko Glavaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track